KuriózumTippek, hogy október a könnyedség, egyszerűség és móka hónapja legyen

Tippek, hogy október a könnyedség, egyszerűség és móka hónapja legyen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az elmúlt hónapok eseményei, hangulata mindenkin nyomott hagyott, mindenkit megviselt, nagyon szeretnénk mi is lerázni magunkról az elmúlt hónapok porát. Eldöntöttük, hogy arra törekszünk, hogy október a könnyedség, egyszerűség és móka hónapja legyen.

Neked is szeretnénk segíteni a hétköznapi aggodalmakat kicsit hátrahagyni, jobban odafigyelni arra, ami fontos és érték az életedben. Ezért összeírtunk egy pár egyszerű tippet, ami könnyen kivitelezhető, elérhető, könnyed és mókás is lehet.

Október 1. – október 10. között

Szentelj figyelmet a családodra, barátaidra, kapcsolataidra. Kedveskedj nekik és vedd észre, amikor ők is kedvesek hozzád. Fordíts időt arra, hogy megkérdezd hogy érzik magukat és teremts lehetőséget beszélgetésekre.

Hívd el randira a párod, vidd el oda, ahol először találkoztatok. Főzz, süss valami finomat a gyerekeidnek, férjednek, párodnak, szüleidnek – például tejbegrizet, almáspitét, túrós lepényt. Együtt is elkészíthetitek ezeket. Menjetek el kirándulni vagy csak egyszerűen moziba.

Egy kis mókával, igazi mozis hangulatot a nappaliban is meg lehet teremteni.

Október 11. – október 20. között

Írd le egy lapra, hogy mi az, amit szeretsz és nem szeretsz a munkádban, hol és hogyan tudnál még jobban fejlődni. Ne feledkezz meg arról, hogy a munka nem csak az irodában van, hanem a műhelyedben, otthonodban, lelkedben is.

Kezdj el rajzolni, festeni, kötni vagy csak egyszerűen pengesd meg a régi gitárodat. Tarts tematikus napokat – biztos nagyon jól esne például egy Zorán-napot tartani szombaton.

Október 21. – október 31. között

Pihenj, amennyit csak lehet, olvass, sétálj nagyokat. Számold össze, hogy egy nap alatt hányszor mondtad „köszönöm”. Vedd fel a legszebb ruhádat, kedvenc őszi kabátod, amit olyan rég viseltél már. Gyújtsál gyertyát, hallgasd meg azt a zeneszámot, amit régen nagyon szerettél, az se gond, ha táncra perdülsz.

Egy illat sok érzést, emléket meg tud mozgatni benned és másokban is. Ajándékozd meg magad egy új parfümmel. Használj illóolajakat. Szedj gesztenyét és készíts a gyerekeiddel gyöngyfűzért.

Birtalan Katalin

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek