OtthonTárolás okosan - Ha fontos a helykihasználás

Tárolás okosan – Ha fontos a helykihasználás

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minél több holmink van, annál fontosabb a megfelelő tárolók beszerzése. Kis alapterületű lakások esetén kiemelt figyelmet kell fordítanunk a különböző tárolószekrények, kosarak és rekeszek kiválasztására, ha jól csináljuk, rendezettséget teremthetünk magunk körül.

Mindannyian szeretnénk tökéletes rendet, még ha csak ideig-óráig is… A klasszikus bútorok mellett remek szolgálatot tesznek az úgynevezett tárolószekrények, amelyek belső kialakítását úgy tervezték, hogy a lehető legtöbb holmit helyezhessük el bennük. Megfelelő tárolószekrény használata esetén úgy érezhetjük, hogy minden a helyére kerül. Sőt, a rendezettségnek köszönhetően mindig megtalálhatjuk azt, amire épp szükségünk van. Jól hangzik!

A tárolószekrények lakásunk megjelenésén és stílusán is változtatnak, ezért esztétikai szempontokat is érdemes szem előtt tartanunk. Ha mindenképpen ragaszkodunk a fához vagy a természetes fát imitáló laminált megoldásokhoz, akkor a „hagyományosabb” fiókos és rekeszes szekrények között érdemes nézelődnünk, de ha ízig-vérig tárolásra termett megoldást keresünk, akkor a tárolószekrények jelentik a jó választást.

Az anyaghasználatukat tekintve kétféle típussal találkozunk: fém- és műanyag tárolószekrényekkel. A fémből készült változatok erősebbek, terhelhetőbbek és biztonságosabbak, sok esetben zárható ajtóval rendelkeznek. A műanyag szekrények könnyebbek, tökéletesen ellenállók a nedvességgel szemben és rendszerint olcsóbbak is a fémből készült társaiknál.

Külön kategóriaként meg kell említeni a fiókos tárolókat, amelyek között műanyag tárolókat, rattanhatású fiókos tárolókat és fémvázas, szintén műanyag fiókos tárolókat találunk. Jellemzően egyszerű alkalmatosságokról van szó, amelyek elsősorban a praktikumot képviselik, de ez nem jelenti azt, hogy nem találunk közöttük valóban igényes megjelenésű termékeket. A rattanhatású fiókos tárolók dekoratív és praktikus elemei a fürdőszobáknak, a hálószobáknak vagy akár a nappaliknak is.

A fiókos tárolók nagyszerű szolgálatot tesznek, ha olyan megoldásra van szükség, amely megvédi a tárgyainkat a portól, a szennyeződéstől és a nedvességtől, vagy egyszerűen csak rendezettséget ad számunkra. A legkülönfélébb felhasználási módra alkalmasak, csak az igényeink határozzák meg, hogyan hasznosítjuk őket.

Ha a kifejezetten az egyszerű megoldások hívei vagyunk, a tárolódobozokat is szemügyre kell vennünk. Ezek között műanyagból, fából és szövetből készült tárolókat is találunk. Nagy előnyük, hogy szinte akárhol elhelyezhetjük őket; a szekrény mélyén vagy akár a tetején, a sarokban vagy egy félreeső helyiségben… Tartsuk szem előtt, hogy a rendezettség mekkora segítséget jelent a hétköznapokban; egy praktikus, takarítószereket tartalmazó tárolódoboz is óriási segítség lehet mindannyiunk számára. Takarítás előtt és közben nem kell külön rohangálni és keresgélni a különféle eszközöket, minden egyetlen dobozban kéznél lehet. A felhasználási cél alapján válasszunk tető nélküli vagy tetővel ellátott dobozt, légmentesen záródót vagy szellőzőt, erős oldalfalú vagy olcsóbb darabot!

Ne feledkezzünk meg a mindennapi használatban lévő tárolókról sem, mint például a szemeteskosár. Ezek között is többféle megoldással találkozunk; vannak egyszerű kosarak, billenő fedeles vödrök, illetve szemetes állvánnyal is találkozhatunk. Sőt, több rekeszből álló, szelektív gyűjtésre alkalmas megoldások is rendelkezésre állnak.

Használjuk a háztartási tárolókat a mindennapi életünk megkönnyítésére, és tartsunk rendet könnyedén!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek