OtthonSót öntött az égett serpenyő aljára, a következő lépést minden háziasszonynak ismernie...

Sót öntött az égett serpenyő aljára, a következő lépést minden háziasszonynak ismernie kell – VIDEÓ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A só az egyik legkedveltebb és legismertebb fűszer a világon. Egy jó ideje már a tévében is felhívják az emberek figyelmét, hogy a túl sok só káros lehet az egészségre, növeli a vérnyomást, stroke-ot okozhat, de akár felelős lehet a bélrák kialakulásáért is.

serpenyo-so2

A só ugyanakkor rendkívül szükséges a szervezetnek, szabályozza a test folyadékegyensúlyát, szükséges az izmok és az idegek megfelelő működéséhez. Ezek mellett elősegíti bizonyos tápanyagok felszívódását a szervezetben.

A só azonban nemcsak egészségügyileg hatékony, de a háztartásban is felhasználhatjuk, mégpedig számos esetben. Az alábbi technikák közül jó párat ismertem, de van köztük olyan is, ami eddig ismeretlen volt számomra.

1. Piszkos lett a vasaló lapja? Egyszerűen egy sütőpapírra önt sót és kapcsold be a vasalót, majd addig dörzsöld a sóra, amíg szép tiszta nem lesz.

2. Kiesett a tojás a kezedből? A só segítségével könnyedén összeszedheted. Önt sót a tojásra, majd várj pár percet. A só összefogja a tojásmolekulákat, így könnyebb lesz feltakarítani.

3. Kigyulladt a serpenyő? Pánikra semmi ok, önts hamar sót a serpenyőbe.

4. Odaégett az étel? Nehéz kipucolni az odaégett lábos aljáról az ételeket. Legalábbis eddig azt hitted. Önts sót az edény aljára, majd töltsd fel vízzel. Pár perc múlva… voilá.

5. Mocskos lett a szivacs a mosogatás közben? Itt is bevetheted a só erejét.

6. Elsárgult a kád? Itt is bevetheted a sót. Keverj azonos mennyiségű sót és terpentint, majd egy szivacs segítségével sikált jól le a piszkot. A hatás elképesztő lesz! – Ehhez a művelethez mindig használj kesztyűt.

7. Ha eldugult a lefolyó használj só, szódabikarbóna keveréket, amire ecetet öntesz. Pár perc múlva önts rá forró vizet, a lefolyó pedig olyan lesz, mint újkorában.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek