Élő csontváz – nagyjából így jellemezhető annak a lánynak a teste, aki öt éven át, mindössze egyetlen szelet lekváros kenyeret evett, naponta. Aki egyszer meglátta őt, megrémült a látványától. Nem csoda, hisz a brutális diéta következtében a brit lány 28 kilóra fogyott!

Annie Windley gyönyörű ifjú hölgy volt. Nem volt beteg, súlyproblémái sem voltak. De sehogy sem tudta elfogadni magát olyannak, amilyen volt, ezért rögeszméjévé vált a fogyókúra. Mivel egyik sem bizonyult elég hatékonynak, végül a lekváros kenyér mellett szavazott, ami mellett öt éven keresztül kitartott. A története az egész világot lesokkolta!

Egy hajszál választotta el őt a haláltól

A 25 éves lány addig feszítette a húrt a drasztikus diétával, míg szinte belehalt. 15 évesen kezdett neki, mert meg volt győződve arról, hogy dundi. Pedig dehogy volt ő az! Nagyjából 50 kilót nyomott, ami teljesen rendben volt. Csakhogy Annie semmiképp sem tudott megbékélni önmagával.

Az átalakulás, amit a lekváros kenyér művelt a testével, hihetetlen volt: – 28 kilóra fogyott! Egyre gyakrabban került kórházba. Az orvosok végül felállították a diagnózist: anorexia. És tanácsokkal is ellátták a lányt, hogy amint lehet, hagyja abba ezt az életmódot, de Annie már semmilyen más ételt nem bírt elfogadni, kizárólag a lekváros kenyeret. A teste olyan volt, akár egy deszka, és valósággal rettegett az ételtől. A hús sorra lekopott a csontjairól, és gyakorlatilag úgy nézett ki, mint egy múmia.

Annie, ettől függetlenül, teljesen elégedett volt az új testével, büszke is volt magára, hogy végre sikerült így lefogynia, de amikor jelentkeztek nála az első vészjósló jelek, nagyon megijedt. A családja aggódott érte, és amikor már ötödszörre is kórházba került, rájött, valamin változtatnia kell.

Lekváros kenyeret csokoládéval…

Annie élete 2014-ben vett újabb fordulatot, amikor a lány számára világos lett, komoly a baj. A 28 kilójával már mozogni is alig volt képes, nem volt ereje, és a kedvenc sportedzéseit is ki kellett hagynia.

„Általában energikus, aktív ember vagyok: jó vagyok atlétikában, hokiban, teniszben és lándzsadobásban is. Amikor anorexiás lettem, még arra sem volt erőm, hogy levegőt vegyek.” – mesélte Windley a The Mirror napilapnak.

Akkor ugrott be neki, hogy a nagyapjától mindig csokoládét kapott ajándékba. 2017-ben a lány végül pszichológushoz került, mert a szokásos egy szelet lekváros kenyér mellett Annie rengeteg csokit tömött magába. A szakemberek segítségével tudott ismét lábra állni.

Apránként, de felhagyott az egészségtelen táplálkozással, és normális ételeket kezdett el enni. Reggelire humuszt fogyasztott egy főtt tojással, kevés paradicsommal, ebédre pedig tonhalsalátát evett főtt tésztával. Életében először, a desszertet is bevállalta. Vacsorára a lazacot, burgonyát és zöldségeket választotta.

Megkedvelte aztán a csirkés rizottót, és a csilis rizstészta is a kedvenc ételei közé férkőzött. Az élete lassan ismét a helyére került. Ma már Annie csúcsformában van, irigylésre méltó idomokkal, gyönyörű, tónusos testtel. Az étrendje egészséges és kiegyensúlyozott, a sport pedig szintén fontos szerepet tölt be a mindennapjaiban. Vigyáz a testére, és jobban néz ki, mint valaha!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.