KuriózumNemrég ünnepelték 86. házassági évfordulójukat, elmondták, mi a hosszú házasság titka

Nemrég ünnepelték 86. házassági évfordulójukat, elmondták, mi a hosszú házasság titka

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy házaspár megosztotta a boldog házasság titkát, miután nemrég ünnepelték meg a 86. házassági évfordulójukat.

A 104 éves Ralph Kohler és felesége, a 103 éves Dorothy Kohler szeptember 16-án ünnepelték a 86. házassági évfordulójukat. Ez idő alatt a pár boldog, szerető családot hozott létre: három gyerekük, hat unokájuk, hét dédunokájuk és két ükonákájuk van.

A pár 1935-ben házasodott össze a Nebraska állambeli Tekamah városában. Ralph ekkor 18, Dorothy pedig 17 éves volt. Lényegében még gyerekek voltak, de nagyon szerették egymást.

Először valójában megtagadták tőlük a házassági engedélyt, mert az anyakönyvvezető úgy gondolta, hogy túl fiatalok a házassághoz. A pár azonban egyszerűen keresett egy másik anyakönyvvezetőt, és kimondták a boldogító igent. Most pedig hosszú-hosszú éveken át tartó boldog házasságot ünnepelhetnek.

Dorothy és Ralph szerint az „együttlét” az életen át tartó boldogság kulcsa. Mindkettőjüknek különböző hobbijaik vannak, de úgy döntöttek, tesznek egy próbát, hogy megismerjék a másik érdeklődési körét.

Ralph például rajong az agyaggalamb lövészetért, Dorothy pedig a társastáncért. Házasságuk kezdetén úgy döntöttek, hogy mindkét tevékenységben kipróbálják magukat, ez pedig ahhoz vezetett, hogy mindkét sportágban kemény versenyzőkké váltak, és több száz díjat nyertek mind lövészetben mind táncban.

Ralph mesélt Dorothyval közös életükről, és azt mondta, nagyon keveset veszekednek. „Időnként talán elhangzik egy keményebb szó, de soha nem tart sokáig” – mondta.

Ralph és Dorothy Amerika leghosszabb életű házaspárja, és 86 év boldog házasság után valóban van mit ünnepelniük.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek