A táplálkozási szakértő szerint a kiegyensúlyozott étrend önmagában még nem védhet meg a betegségektől.

„Nem szabadulhatunk meg a ráktól, azzal, hogy vegetáriánus étrendre váltunk, ahogy a szívrohamot sem lehet elkerülni csak azzal, hogy kiiktatjuk a zsírokat az étrendünkből” – mondja Mihaela Bilic táplálkozási szakértő.

Mihaela Bilic táplálkozási szakértő arra figyelmezteti azokat, akik úgy gondolják, hogy a rákot és más súlyos megbetegedéseket meg lehet előzni, vagy meg lehet gyógyítani pusztán az étrend megváltoztatásával, hogy ez a megközelítés téves.

A dietetikus azt tanácsolja azoknak az embereknek, akik a közösségi oldalakon terjedő népszerű trendeket próbálják követni, hogy ahelyett, hogy túlságosan sokat aggódnának azon, milyen étel kerül a tányérjukba, inkább arra törekedjenek, hogy, jól, csendben és békében éljenek.

„Az örök fiatalság és a halál nélküli élet titka… A jóság, az elevenség, a tudat élességének, a bölcsességnek és a nyugalomnak a titka. Nos, meg kell mondanom, hogy túl sokat várunk egy tányér ételtől.” – írja a szakértő.

Természetesen fontos, hogy mit eszünk, hogyan és mikor, de innen még hosszú az út az egészséges és hosszú életig.

„Először is nem tagadhatjuk meg, vagy változtathatjuk meg a sorsot. A kiegyensúlyozott életmód segíthet, de csodákra ez sem képes. Nem szabadulhatunk meg a ráktól, azzal, hogy vegetáriánus étrendre váltunk, ahogy a szívrohamot sem lehet elkerülni csak azzal, hogy kiiktatjuk a zsírokat az étrendünkből. A súlyos betegségeket nem lehet drasztikus, speciális étrenddel meggyógyítani, és nem kell azt gondolnunk, hogy a betegség büntetés az elfogyasztott ostobaságokért.” – tette hozzá a szakértő.

„Az életünk feletti irányítást nem vehetjük át pusztán a megfelelő ételek fogyasztásával. Az étel az egyik elem, amelyet figyelembe kell vennünk, de sajnos nem a legfontosabb. Vannak sokkal súlyosabb hatású tényezők, amelyeket gyakran nem látunk/érzünk. A szennyezéstől a stresszig, a genetikai hibáktól kezdve a természetes öregedési folyamatig minden befolyásolja az egészségünket. Már a születésünk utáni első levegővételtől kezdve elkezdünk „rozsdásodni”, az oxigén a legfontosabb oxidálószer. A nap, a cukor, a környezetben lévő méreganyagok is nyomokat hagynak. A legrosszabbat pedig mi tesszük saját magunkkal, a stressz, az idegeskedés révén, mivel nem tudjuk, hogyan kell semlegesíteni a negatív energiákat. Az elégedetlenség és a bosszúság jobban megbetegít bennünket, mint az elfogyasztott étel.” – tette hozzá.

„Ne gyanakvással és bizalmatlansággal töltsük meg a tányérjainkat, hanem törekedjünk arra, hogy szépen, jól, csendben és békében éljük az életet, bármilyen hosszú is legyen az!” – írta a táplálkozási szakértő a Facebookon.

Forrás: Adevarul

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.