KuriózumMikor kellene nyugdíjba vonulni? Az idegtudós szerint: soha!

Mikor kellene nyugdíjba vonulni? Az idegtudós szerint: soha!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha kielégítő, hosszú életet szeretnél élni, fogadd meg Daniel Levitin idegtudós tanácsát: foglald le magad.

Még ha a tested és az egészséged gyengül is, akkor is az a legjobb, ha tovább dolgozol, akár önkéntesként is. A túl sok céltalanul eltöltött idő boldogtalansághoz vezet. Találj magadnak elfoglaltságot! De ne valamilyen haszontalan, triviális tevékenységet, hanem értelmes és hasznos munkát.

A nyugdíjasok 25–40%-a visszatér a munkaerőpiacra. Nicole Maestas, a Harvard Egyetem közgazdásza így nyilatkozott erről: „Ezeket az indokokat hallani a leggyakrabban: céltudatosság. Az agy megfelelő használata. És van egy másik kulcsfontosságú elem: a társadalmi elkötelezettség.”

Emlékezzünk csak Sigmund Freud szavaira, aki azt mondta, az életben a két legfontosabb dolog a szeretet és az értelmes munka. Sok olyan 70 és 100 éves közötti ember van, aki úgy látja, hogy a munka folytatása hozzájárulhat az élettel való elégedettséghez. Akadnak köztük olyanok, akik egyenesen megnövelik a munkaterhelésüket, de vannak olyanok is, mint például a Dalai Láma (84 éves), akik módosítják a rutinjukat, hogy alkalmazkodjanak az életkorral járó lelassuláshoz, ám a részleges munkanapokban is többet érnek el, mint sok fiatalabb munkatársuk.

Sok munkáltató megengedi, hogy az idősebb munkavállalók módosítsák ütemterveiket a munka folytatása érdekében. Az Egyesült Államokban, ahol illegális az életkoron alapuló hátrányos megkülönböztetés, a munkáltatóknak észszerű intézkedéseket kell hozniuk, például kikapcsolódásra alkalmas helyiségeket kell biztosítaniuk, ahol az alkalmazottak akár le is dőlhetnek pihenni. Az életkoron alapuló hátrányos megkülönböztetés Amerikához hasonlóan illegális Kanadában, Mexikóban és Finnországban is.

A nyugdíjkorhatárra vonatkozó törvények világszerte különböznek. Az Európai Unió általában lehetővé teszi a nyugdíjkorhatár elérésekor a visszavonulást (ez Magyarországon általánosan 64.5 és 65 év között mozog, a születési időtől függően). Más országokban, például Ausztráliában, a törvények, és azok értelmezése még kialakulóban van. Az ausztráliai bíróságok például a Qantas Airways javára ítéltek egy ügyben, amikor a társaság szerződést bontott egy 60 éves pilótával. Noha ez megsértette az ország 2004. évi, életkoron alapuló diszkriminációról szóló törvényét, a Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet előírásai értelmében a pilóta elbocsátása törvényes volt.

Daniel Levitin idegtudós véleménye szerint együtt kell működnünk ahhoz, hogy a társadalom más szemmel nézzen az idősebbekre, különösen a munkaerőpiacon. A jelenlegi körülmények között az idősebb felnőtteknek nehezebb munkát találniuk, vagy előléptetéshez jutniuk. A munkáltatóknak azonban fel kellene ismerniük, hogy az idősebb munkavállalók alkalmazása jó üzlet, és nem csupán jótékonysági cselekedet.

Az idősebb tagokkal rendelkező többgenerációs csapatok általában eredményesebbek; az idősebb felnőttek növelik a környezetükben lévők termelékenységét, és az ilyen csapatok teljesítményben felülmúlják a csupán egyetlen generációból álló csoportokat. A Deutsche Bank például alkalmazta ezt a megközelítést, és kevesebb hibát tapasztaltak, valamint arról is beszámoltak, hogy az idősebbek és a fiatalok pozitív visszajelzéseket adtak egymásról.

Sok ország fogadott el olyan törvényeket is, amelyek megtiltják a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatásban történő megkülönböztetését, ideértve például az Alzheimer-kórt és a demenciát is. Ezekben az esetekben megfelelő körülményeket kell biztosítani, mint például: írásbeli vagy szóbeli emlékeztetők beékelése, a nagyobb feladatok felosztása sok kisebb feladatra, továbbképzés biztosítása munkahelyi változások esetén, a napi vagy heti ledolgozott órák számának csökkentése, stb.

Ha egy bizonyos életkor után nem lehetséges a munkavégzés folytatása, és ha az új munkáltatók nem hajlandóak idősebb munkavállalókat felvenni, akkor is vannak módok az aktív, értelmes munkában való részvételre. Részt vehetünk például online kurzusokban (mint a Coursera vagy a Khan Academy), csak győződjünk meg arról, hogy van kivel megosztanunk az új tapasztalatokat, mert az elszigetelten történő tanulás kevésbé hatékony. Csatlakozhatunk egy könyvklubhoz vagy aktuális eseményeket megtárgyaló vitacsoporthoz, vagy szervezhetünk egyet mi magunk, önkéntességet vállalhatunk egy kórházban, templomban vagy hajléktalanszállón.

Az önkéntességnek jótékony hatásai lehetnek. Egy tanulmány kimutatta, hogy az önkéntesek elégedettebbek voltak a teljesítményükkel, mint egy másik kontrollcsoport, és kimutatták, hogy a hippokampusz és agykéreg térfogata megnövekedtet az önkéntesek esetében, a kontrollcsoport tagjainak agyi térfogata viszont csökkent. Különösen igaz volt ez a férfi önkéntesekre, akiknek az öregedése három évvel lassult le kétévnyi önkéntes munka során. Ahogy azt Anaïs Nin, kubai származású, franciaországi születésű amerikai írónő is megfogalmazta: „Az élet a bátorságnak megfelelően zsugorodik, vagy bővül.” Ugyanez igaz az agytérfogatra és kapacitásra is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek