KuriózumMiért viseljük a negyedik ujjunkon a jegygyűrűt? Meglepő a magyarázat, amire eddig...

Miért viseljük a negyedik ujjunkon a jegygyűrűt? Meglepő a magyarázat, amire eddig sosem gondoltál!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kínaiak szerint egy nagyon szép magyarázata van a dolognak!

Miért viseljük a negyedik ujjunkon a jegygyűrűt? Meglepő a magyarázat, amire eddig sosem gondoltál!

Hitük szerint, mindenik ujjunk egy-egy fontos személyt jelent az életünkben. A nagy ujjunk a szüleinket, mutató ujjunk a testvéreket, középső ujjunk önmagunkat, gyűrűs ujjunk lelkünk és életünk párját, míg a kisujjunk a gyerekeinket jelképezi.

Most pedig helyezzük ujjainkat a fentii képen látható formában! Helyezzük egymással szemben két kezünk ujjait, a két középső ujjainkat hajlítsuk be, majd érintsük össze a többi ujjbegyeinket. Ez után próbáljuk meg szétválasztani az előzőleg összeérintett ujjbegyeinket!

Kezdjük a szülőket jelképező nagy ujjakkal, ami sikerülni fog, hiszen ők nem élhetnek örökké velünk. Újra érintsük össze ujjbegyeinket, és próbáljuk meg szétválasztani a testvéreket jelentő mutatóujjakat, ami szintén sikerül, hiszen a testvérek sorsa, hogy elválva, mindenik saját családot alapítson.

Érintsük össze újra ujjbegyeinket és végül a gyerekeket szimbolizáló kisujjakat próbáljuk meg szétválasztani. Ez is sikerül, hiszen gyerekeid előbb-utóbb majd tőled függetlenül képesek élni életüket.

Majd ezek után érintsd újra össze az ujjbegyeidet és próbáljuk meg szétválasztani a gyűrűs ujjainkat. Ez nagy valószínűséggel nem fog sikerülni, hiszen a férj és feleség sorsa összefonódik és egy egész életen át tart!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek