HolotropikumMiért csak egyes férfiaknál alakul ki prosztata-probléma?

Miért csak egyes férfiaknál alakul ki prosztata-probléma?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A férfiak egyik leggyakoribb egészségügyi rendellenessége a prosztata jóindulatú megnagyobbodása. Azt egyelőre még mindig nem tudni, hogy mi okozza a prosztata, vagyis a dülmirigy megnagyobbodását, gyulladását, de ma már egyre több orvos figyel a páciens lelki oldalára, mert kapcsolat lehet a lelki eredetű problémák és a betegség kialakulása között.

Miért csak egyes férfiaknál alakul ki prosztata-probléma?

Azt már az orvosok is egyre gyakrabban hangsúlyozzák, hogy a betegségek kialakulásában szerepet játszhat a rossz közérzet, a depresszió, a szorongás, mivel ennek hatására felborul a szervezet biokémiai egyensúlya és a hormonháztartás megváltozását eredményezheti, amely hatással lehet a belső elválasztású szervek működésére, amilyen például a prosztata is.

Ha tehát egy férfi kibillen az érzelmi egyensúlyából, akkor beindulhat a prosztata megnagyobbodása, hiszen a sejtek már “nem fogják tudni, hogy mi a feladatuk”. És ennek következtében kialakulhat a gyulladás, majd pedig akár a rákosodás folyamata is beindulhat.

Leginkább akkor alakul ki a prosztata megnagyobbodás, ha az illető férfi már elmúlt 50 éves, és nem érzi hasznosnak magát, főként ha már nyugdíjállományba vonul. Ezért ebben a korban érdemes felkeresni egy urológus szakorvost, aki elvégzi a szükséges szűrővizsgálatokat. És a prosztata esetében is érvényes az, hogy ha korán észlelnek valamilyen elváltozást, akkor könnyebben kezelhetővé válik a kór.

A szakemberek ezért azt tanácsolják az idősödő férfiaknak, hogy találjanak maguknak valamilyen elfoglaltságot, örömforrást, mert ez pozitív energiával tölti fel őket, ami a prosztatát alkotó sejtekre is jó hatással lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek