HolotropikumMegvan a hosszú élet titka - 80 év kutatás váratlan eredményei!

Megvan a hosszú élet titka – 80 év kutatás váratlan eredményei!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szokásos tanácsok miszerint ne idegeskedj, egyél zöldséget, fogyj le, házasodj meg, kevésbé jelentenek hosszabb életet, inkább megterhelő és hatástalan javaslatok.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Sokszor az általános orvosi tanács visszafele sül el ugyanis lefogyunk és azon stresszelünk, hogy be tudjuk-e tartani az orvos által előírt életmódot. Társadalmunk vagyonokat költ az egészség megőrzésére, hóbortos diétákra, gyógyszeriparra, amelyek valamelyest segítenek de gyakran kiábrándítóan csekély hatása van a hosszú távú egészségre és a hosszú életre.

Az egyik leghosszabb valaha végzett tanulmány a hosszú élet titkát kutatja és meglepő eredményeket hozott napvilágra. Egy 1921-ben elindított tanulmány sok tévhitről lerántja a leplet.

„A legjobb módja, hogy megértsük miért halnak meg egyesek fiatalon és betegen míg mások 80 éves korukban is egészségesek és jól élnek az, hogy kövessük végig az életüket.” – mondja Howard S. Friedman egészségközgazdász, pszichológus.

A Longevity Project kiemelkedő tanulmány közel 1.500 tíz év körüli gyerek növekedését, fejlődését, szokásait, személyiségjegyeit, életvitelét követte tüzetesen egészen halálukig. A tanulmány meglepő tanácsokat ad a hosszú élet titkával kapcsolatban, eltörölve az eddigi tévhiteket, paradigmákat. A várttal ellentétben nem a brokkoli, vitaminok, vagy sportolás a hosszú élet kulcsa, hanem inkább a személyiségi vonások a társadalmi életvitel, karrier az ami a várható élettartamot meghatározza.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Íme, a tanulmány legváratlanabb következtetései:

1. MEGBÍZHATÓSÁG – számíthatok rád

Az egyik legváratlanabb felfedezés a hosszú élet titkával kapcsolatban meglepte a tanulmány készítőit. A LELKIISMERETESSÉG. Nem mindig a legboldogabb gyerekek voltak azok, akik aztán felnőttként a legtöbbet éltek. A tanulmány szerint azok éltek többet, akik gyerekként becsületesen és rendszeresen elvégezték a házi feladatot és a szüleik így vélekedtek róluk: “Ennek a gyereknek helyén van az esze”. Ezek a gyerekek serdülőként meg felnőttként egy egészséges viselkedésmintát hoztak létre, amely az egész életvitelüket meghatározta, érettebbek, felelősségteljesebbek és hosszabb életűek lettek, mint hanyag, felelőtlen társaik.

2. A BOLDOGSÁG egy eredmény nem egy ok!

Köztudott tény hogy a boldog emberek egészségesebbek. Azonban a tanulmány szerint ez fordítva van. Az egészséges életvitelű emberek, akiknek biztonságos munkahelyük, megfelelő oktatásuk, stabil és jó emberi kapcsolataik vannak egészségesebbek és ezáltal boldogabbak.

3. ELHIVATOTTSÁG – szeretem amit csinálok

Azok az emberek, akik szeretettel, elhivatottsággal végzik a dolgukat, belevonódnak a tevékenységeikbe hosszabb életre számíthatnak. Azok, akik vállalják az ezzel járó kihívásokat és felelősséget nem érzik annyira a stressz káros hatását és nem akarnak idő előtt nyugdíjba vonulni.

4. SZOCIALIZÁCIÓ – minőségi társaság

Fontos szempont a szociális csoporthoz való tartozás és a minőségi emberi kapcsolatok ápolása. Ha hosszú életre pályázol, válogasd meg azokat az embereket, akikkel az idődet töltöd. Ha olyan személyekkel veszed körül magad, akik kölcsönösen segítik egymást nő a bizalom és biztonság érzése és idős korra is a társaságban eltöltött aktív idő hozzájárul a jóléthez a passzív egyedülléttel ellentétben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek