HolotropikumMasszázstippek kezdőknek

Masszázstippek kezdőknek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Velem megtörtént, úgyhogy nem lehetetlen! Rádióban nyertem egy egész napos wellness belépőt, és gondoltam üsse kő, megérdemlem a felsőfokú kényeztetést.

A színes program egyik pontja a masszázs volt, de mivel első ízben masszírozott profi, lövésem nem volt, hogy melyik masszázst kérjem, melyik mire jó, és tulajdonképpen abban a pillanatban mire is lenne szükségem. Az következő cikk a könnyű választást hivatott segíteni masszázstéren.

Fotó: photl.com

Thai (keleti) masszázs

Ez már a keleti, hagyományos típusokhoz tartozik. A keleti masszázsokat jellegzetesen nem ágyon, hanem a földön végzik, valamint nem közvetlenül a bőrrel dolgoznak, hanem egy spéci póló és nadrág fedi a testet. Gyakran használja a masszőr az egész testét (fekszik, tapos, nyújt, tűr). Itt már nagy hangsúlyt fektetnek az ízületek kellő ellazítására is.

Lávaköves (keleti) masszázs

Mágikusan szólva az ember belső energia áramlását serkentik. Segédeszközként lávaköveket használnak, melyek gyorsan felmelegíthetőek és egyenletesen adják le a hőt. Az energiapontokra helyeznek egy-egy követ, majd a masszőr a kezébe véve is azzal dolgozik a testen. Állítólag különlegesen kellemes.

Ma-Uri (óceániai) masszázs

Ugyancsak mágikusan szólva a test rejtett öngyógyító mechanizmusait serkentik. A masszázst végző ember úgy tűnhet, mintha táncolna, de valójában minden mozdulatnak megvan a maga szerepe. Erősen olajos alkarját, tenyérpárnáját használja, amik olyan érzést keltenek a vendégében, mintha a tenger hullámozna a hátán.

Lazító (nyugati típusú masszázs)

A legegyszerűbb masszázsnak tartják. Lényege, hogy az asztalon fekvő kuncsaft minél jobban ellazuljon, megszabaduljon a stressztől. Fájdalmat nem érzünk közben, és a testünket sem masszírozzák át túlságosan. Főleg a csomókat és feszült pontokat oldják fel.

Sport (nyugati típusú masszázs)

Ahogy a legtöbb nyugati masszázst, ezt is asztalon végzik, főleg kézzel és maximum könyökkel. Célja elsősorban a megfáradt izmok helyrecibálása. Gyakran kellemes fájdalommal is járhat és erős, intenzív gyakorlatok képezik.

Orvosi (gyógymasszázs)

Komoly anatómiai tudás szükséges, úgyhogy otthon semmiképpen se ezt gyakoroljuk párunkon. Leggyakrabban szakorvos írja elő, és össze van kötve egyéb terápiás mozgásformákkal, edzésekkel is. Izom és idegi problémák kezelésében nyújt hathatós segítséget. Hatékony ugyan, de ugyanakkor elég kellemetlen is.

A könnyebb ellazulás érdekében érdemes kérni a szakembereket, hogy illatos gyertyákat, olajakat is használjanak, esetleg kellemes, halk zenét, kezdeményezzük egyenesen (de ideális esetben a masszőr) laza beszélgetést. Ezek a kiegészítők mindig rendelkezésre állnak, és ne felejtsük el, hogy ellazulni, kissé felszabadulni kértünk masszázst.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek