KoktélMartin Laurello, az ember, aki képes volt 180 fokok szögben elfordítani a...

Martin Laurello, az ember, aki képes volt 180 fokok szögben elfordítani a fejét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Martin Laurello, valódi nevén Martin Emmerling, akit különleges képessége miatt „Bagolyembernek” is neveztek, 1885-ben született, és igazi anatómiai csodának számított, mivel képes volt 180 fokban elforgatni a fejét, anélkül, hogy az agy véráramlása vagy a nyaki csigolyák bármilyen kárt szenvedtek volna.

Az akkori orvosok szerint Martin Laurello enyhén hajlított gerincoszloppal rendelkezett. De a férfi megtalálta a módját, hogy a javára fordítsa fizikai rendellenességét, és ezzel világszerte ismertté vált.

Martin Laurello élete

Martin Laurello Németországban, Nürnbergben született, de 1921-ben az Amerikai Egyesült Államokba emigrált.

Amerikában több előadó társulattal is együtt dolgozott, többek között tagja volt a Ripley’s Believe It or Not és Ringling Bros. és Barnum & Bailey Cirkusz társulatának is. Laurellót úgy emlegették, mint az egyetlen embert a világon, aki képes egyenesen előre menni, és közben hátrafelé nézni. A képessége segítségével heti 50 dollárt keresett, ami akkoriban jelentős összegnek számított.

De Martin Laurello gyerekkorában még nem rendelkezett „különleges képességével”, három évet töltött gyakorlással, amíg végre képes volt 180 fokban elfordítani a fejét.

Emellett mindez nem volt olyan egyszerű, mint ahogy azt az emberek gondolták. Amikor hátrafordította a fejét, Laurello nem tudott lélegezni, és ezért nem tudott sokáig ebben a kifordult testhelyzetben maradni. Inni azonban eközben is tudott, ami lenyűgözte a közönséget.

Martin Laurello ugyanakkor tehetséges állatidomár is volt

Amellett, hogy 180 fokban el tudta fordítani a fejét, Laurello tehetséges állatidomár is volt, különösen a kutyákkal és a macskákkal ért el nagyszerű eredményeket, is igazi akrobatikus trükköket tanított be nekik. Az egyik legsikeresebb számában két macska szerepelt, amelyek kesztyűt viseltek, és úgy tettek, mintha boxoltak volna egymással.

A kutyáját, Friscót, Laurello megtanította a hátsó lábain járni, az állat közben még szivarozott is, és egy esernyőt tartott az egyik mellső mancsában. Laurello általában az állatok trükkjeivel indította a műsorát, csak ezután ejtette ámulatba a közönséget a maga különleges képességével.

Német származása miatt Laurellót azzal vádolták, hogy támogatja a nácikat, és egyik kollégája, Berjano szerint „nem szerette az amerikai zászlót”. Utolsó fellépése 1945-ben volt Ripley társulatánál. Miután visszavonult a showbusiness világából, senki nem tudja, pontosan mi történt vele, de állítólag valamikor az 1950-es években halt meg.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek