GasztroLepd meg barátaidat ezzel a párducmintás süteménnyel. Tedd el a receptet, imádni...

Lepd meg barátaidat ezzel a párducmintás süteménnyel. Tedd el a receptet, imádni fogják!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szeretnél meglepni egy számodra kedves személyt valamivel? Nézd meg a videót, és készítsd el a tökéletes ajándékot!

parducmintas-suti

Az alábbiakban egy csodaszép püspök kenyeret fogunk sütni, ami valóban mutatós lesz, hiszen finomsága mellett párducmintákat is kap. Ennek bizonyára nagyon fognak őrülni a gyerekek, de ha van az ismerősök között egy divatőrült barátnő, akkor számára is nagy meglepetést szerezhetünk.

Ezt a püspök kenyeret fogják elkészíteni az alábbi videóban, így mi is lépésről lépésre láthatjuk a fantasztikus kivitelezést.

A következő hozzávalókra lesz szükség:

  • 375 g lisztre
  • 35 g cukorra
  • 1 kiskanál szárított élesztőre
  • csipet sóra
  • 250 ml tejre
  • 20 g vajra
  • kakaóporra
  • fekete élelmiszerszínezőre

Elkészítés:

Egy tálba keverjük össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót, majd öntsük hozzá a tejet. Jöhet a dagasztás, és ha majdnem összeállt a tészta, tegyük bele a lágy vajat, majd ismét kezdjük el a gyúrást. A tésztából, ha elkészült, vegyünk ki 320 grammot, és pihentessük egy óráig.

A megmaradt tésztához adjunk hozzá kakaóport, és 2 evőkanál tejet. majd gyúrjuk össze. Ha kész, ebből is vegyünk ki 205 grammot, és hagyjuk pihenni 1 óráig. A megmaradt kis tésztához adjunk hozzá 2 gramm fekete élelmiszerszínezőt, 1 evőkanál tejet, és gyúrjuk össze. Ezután a megkelt kakaós tésztából szakítsunk ki 2 darab, 38 grammos részt, és 5 darab 25 grammos darabkát.

A fekete színű tésztából pedig 2 darab, 38 grammost, és 5 darab 23 grammost kell elkülöníteni. Magából a nagy, fehér tésztából 2 darab 55 grammost, és 5 darab 40 grammost kell szétcsípni. A csokis gombócokból formázzunk kis rudakat, majd a fekete színű masszát nyújtsuk ki, és helyezzük bele a csokirudat, és burkoljuk be, de ne teljesen. Majd a fekete tésztával beburkolt csokirudat csomagoljuk be a fehér alaptésztába.

Ha megvagyunk mindenikkel, nyújtsuk és tegyük be egy püspök kenyér sütőformába az összeset. 180 Celsius fokon 30–35 perc alatt meg is sülnek. Az eredmény pedig káprázatos.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek