KuriózumLehet, hogy most nem érdekel a globális felmelegedés, de unokáinkra nehéz idők...

Lehet, hogy most nem érdekel a globális felmelegedés, de unokáinkra nehéz idők várnak majd!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bár sok ember számára a klímaváltozás okozta Apokalipszis képe csak a sci-fi filmekből ismert, ha jobban körülnézünk a nagyvilág történései között, láthatjuk az éghajlatban bekövetkezett kézzelfogható változásokat.

A természet egyre gyakrabban figyelmeztet bennünket arra, hogy vegyük komolyan az éghajlati változásokat, mi azonban igyekszünk elsiklani ezek felett. Ha mindannyian csak egy kicsit is tennénk a környezetszennyezés megállítása érdekében, máris gyermekeink jövőjét védenénk általa.

Az apokaliptikus jövőképet számos rendező vitte már filmvászonra. Ezek egyike a Roland Emmerich rendezésében készült „The Day After Tomorrow” című alkotás. A film mondanivalója röviden így szól: “Vigyázzatok a bolygótokra és figyeljetek az Anyatermészet jelzéseire, mely egyre többször tudtotokra adja, hogy nincs jól!”

A film egy új jégkorszak eljövetelét jósolja az emberiség számára. A tengervíz nagymértékű sótalanítása a jégtakaró olvadását okozza. A sarki jég pedig a fosszilis energia kibocsátás hatására szintén olvadásnak indul. És mindezek összevetve egy láncreakciót indítanak el. Ennek eredményeként hatalmas cunamik pusztítanak, a tengerek és óceánok vízszintje is emelkedni kezd.

Mindezekkel Sam Hall (Jake Gyllenhaal) személyén keresztül szembesülünk, akit apja tanácsokkal lát el a túlélés nagyobb esélye érdekében. Sam révén tanúi lehetünk az elszabadult természet haragjának, mely sok ember halálát okozza a filmben. Mindezeken jó, ha elgondolkodunk és igyekszünk tenni valamit, ameddig nem lesz késő.

Mert a szélsőséges időjárás egyre inkább szedi áldozatait, és ez már a valóság. 2018 áprilisa már a 400. hónap volt folyamatosan, amikor az átlag hőmérséklet feletti értékeket mérhettünk világszerte. Ugyancsak tavaly nyáron, 77 japán veszítette életét a kánikulának köszönhetően, amikor Tokióban 41,1 °C fokot mértek. Szibériában a szokásos 10 °C fok helyett a nyáron 32 °C fokot mutatott a hőmérő.

A sarkkörök esetében szintén +30 °C fokot regisztráltak. A görögországi erdőtüzek 91 ember halálát okozták. Mindezek ismeretében igyekezzünk azon, hogy ha egy-egy kis lépést is, de tegyünk annak érdekében, hogy megállítsuk ezt a folyamatot, addig, ameddig még nem lesz késő, hogy unokáink is gyönyörködhessenek az emberiség bolygójának szépségeiben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek