KuriózumKözel a Mennyország - Lassan egy felhőt is megérinthetünk

Közel a Mennyország – Lassan egy felhőt is megérinthetünk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Új Zélandi kutatók azt mondják, hogy jelenleg a felhők talajhoz ereszkedő tendenciát mutatnak kutatásaik során. Világosan fogalmazva a felhőpárnák egyre lejjebb ereszkednek, közelednek a talajhoz, és mindezt a globális felmelegedés jelenségének tudják be (lassan már mit nem?).

10 évre visszamenőleg elemezték a NASA légköri adatait, és az eredmények szerint 1%-al kerültek közelebb átlagosan a felhők a földhöz (ez nagyjából 30-40 métert jelent).

Jelenleg nem tudják megállapítani átfogóan, hogy ez a jelenség milyen hatással lehet az emberiségre mérve, de annyi bizonyos, hogy pozitív hatásokkal nem igazán fog bírni.

“A felhők egyértelműen kiléptek a megszokott légköri zónájukból, és így egyre nehezebb előre jeleznünk a meteorológiai változásokat” – mondta Roger Davies, az Auckland egyetem professzora. Elsődleges problémának mindenképpen az előrejelzési zavarokat kell tekinteni, ami a jelenleg egyre gyakrabban bekövetkező természeti katasztrófák tekintetében aggodalomra ad okot.

A NASA Terra nevű műholdja tovább folytatja a légköri adatok gyűjtését, és a problémát körvonalazva a tudósok többet foglalkoznak a problémával, látva annak lehetséges negatív kilátásait. A fő probléma azonban mindenképpen a globális felmelegedés, régóta tudja mindenki, és talán nem a légkör tanulmányozására kéne energiát fordítani, hanem a gyökér-probléma kezelésére, de milyen az ember? Amíg nem csapják pofon, nem húzza le a fejét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek