LélektárIntuitív asztrológia: milyen hatással van ránk a decemberi Merkúr retrográd?

Intuitív asztrológia: milyen hatással van ránk a decemberi Merkúr retrográd?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Merkúr utoljára fog hátrálásba kezdeni 2017-ben december 3. és 22. között, e periódus alatt pedig segít visszatekinteni az elmúlt évre.

Intuitív asztrológia: milyen hatással van ránk a decemberi Merkúr retrográd?
Fotó: Pixabay.com

Valahányszor a Merkúr hátrálásba kezd, eljön az ideje annak, hogy egy kis látogatást tegyünk a múltba. Ez a múltba való visszatekintés segít abban, hogy rávilágítsunk olyan dolgokra, amelyek fölött talán átsiklottunk a múltban, ezáltal pedig olyan információkhoz jussunk, amelyeket figyelmen kívül hagytunk.

A Merkúr retrográd időszakában lehetőségünk nyílik olyan eltemetett igazságokat és gondolatokat felszínre hozni, amelyek esetleg eddig gátoltak minket az előrehaladásban.

Elménk olyan erővel bír, hogy átformálhatja a jelenünket és megváltoztathatja azt, ahogyan érzünk. Tudatunk képes irányítani rezgésszintünket, ezáltal ösztönözve akár a cselekvésre, akár a megtorpanásra. A Merkúr erős befolyást gyakorol elménkre, amelyet kihasználva egyik legerősebb eszközünk lehet.

Amikor a Merkúr retrográd mozgásba kezd, akkor lehetőséget kapunk kicsit mélyebben belenyúlni a tudatalattinkba és mélyebb szinten megérteni a dolgokat. Akár olyan üzeneteket is kaphatunk az Égiektől, amelyek útbaigazítást adnak az előttünk álló úthoz.

Ami lényeges a Merkúr retrográdban, hogy ugyanazon a napon kezdődik, mint a telihold az Ikrek jegyében és körülbelül a napforduló időpontjáig tart. A telihold és a napforduló pedig szintén segít abban, hogy elboronáljuk a mindennapok kusza szálait, mielőtt az év véget ér.

Ebben a periódusban a Kozmosz szinte kérlel minket, hogy tisztán zárjuk le az elmúlt évet és tisztítsuk meg magunkat mindenféle mentális zűrzavartól, amit egész évben magunkban hordoztunk. Az Univerzum ezen energiái alatt minden megoldatlan probléma vagy gyötrő gondolat a múltból lehetőséget kap arra, hogy feloldódjon és újraértelmeződjön.

A legjobb módja, hogy átnavigáljunk ezen a perióduson az, ha lassan vesszük a dolgokat és időt adunk magunknak. A Merkúr retrográd ideje alatt a hirtelen, meggondolatlan döntéshozatal nem bizonyul jó ötletnek, mivel még nem rendelkezünk az ezekhez szükséges információkkal.

Sokan tehernek érzik a Merkúr retrográdot, ennek ellenére ez igazi ajándék. Mert bebocsájtást nyújt az elme rejtett birodalmába és segít megérteni önmagunkat egy teljesen új szinten.

A hátráló Merkúr időszaka nem az a periódus, amikor új dolgokba kellene kezdenünk vagy új ötleteket megvalósítanunk. Szintén nem az ideális időszak arra, hogy fontos beszélgetéseket bonyolítsunk le vagy világmegváltó ötletekről diskuráljunk. Ez a belső visszatekintés ideje. A múlt felkeresésének ideje. Arra kell koncentrálnunk, hogy honnan indultunk és merre akarunk tartani.

A decemberi retrográdnak valóban a 2017-es év mentális blokkjainak és negatív gondolatainak az elengedéséről és levetkőzéséről kell szólnia, hogy új perspektívákkal és új életszemlélettel tudjuk kezdeni a küszöbön álló 2018-as évet.

Ezt már olvastad? Ezt üzeni az emberiségnek a December 3. Szuperhold

Lehetséges, hogy bármilyen üzenetet kapsz az Univerzumtól ez idő alatt, nem leszel képes értelmezni azt, míg nem a Merkúr újra előre nem halad december 22 után. Annak érdekében, hogy meghalld a Merkúr neked szánt üzeneteit, tölts elég időt az elméd fölösleges gondolatoktól és zűrzavaroktól való megtisztításával.

A tudatod megtisztításával sokkal tisztábban fogod hallani ezeket az üzeneteket, mert benne nagyobb béke uralkodik majd.

A Merkúr retrográd gyakran hoz tisztánlátást, szóval ha útmutatást szeretnél kapni, akkor a meditálás és a jegyzetelés igazi segítség lehet számodra. Csak türelemmel kell lenned és tudnod kell, hogy meg kell várnod, amíg a Merkúr újra előre halad. Ekkor ugyanis az utolsó képkockákat is a helyükre teheted.

Lévén, hogy ez lesz az év utolsó Merkúr retrográdja, használd ki ezt az időszakot arra, hogy kitisztítsd a tudatod legmélyebb, legeldugottabb polcait is, és dolgozz azon, hogy kiküszöböld a mentális blokádokat és negatív gondolati sémákat amiket magadban tartasz, és amelyek megakadályoznak téged az előrehaladásban.

Ha ilyen irányból közelíted meg a Merkúr retrográd energiáját, akkor nem egy tehernek fogod érezni ezt az időszakot, hanem épp ellenkezőleg, lelki megerősödésben lesz részed.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek