KuriózumÍgy védekezhetsz a mobiltelefonok sugárzásával szemben!

Így védekezhetsz a mobiltelefonok sugárzásával szemben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Megoszlanak a szakértői vélemények arról, hogy káros-e az emberi egészségre a mobiltelefonok által használt frekvencia-sugárzási szint. Az Európai Unió által megszabott határérték a 2.0W/kg per 10 g sejtmennyiség. Minden, unióban használt készüléknek ennek a határértéknek megfelelő sugárzási erősségen belül szabad csak működnie.

Most következzen 5 hasznos tanács, amellyel jobban megvédhetjük szervezetünket a sugárzással szemben!

1. Használj fülhallgatót telefonbeszélgetés közben

Ha gyakran beszélsz telefonon, akkor próbáld meg bevezetni a fülhallgató használatát, hiszen ezáltal sokkal kisebb méretű sugárzás éri az agyat. Főként okostelefon esetében érdemes a fülhallgatóval telefonálni. A másik megoldás, ha kihangosítva beszélsz, persze ez akkor ajánlott, ha nem társaságban beszélgetsz valakivel.

2. Lehetőleg ne beszélj akkor, ha gyenge a jelerősség, vagy zárt helyen tartózkodsz

Minél gyengébb a jelerősség, a készülék annál több sugárzást bocsájt ki annak érdekében, hogy a gyenge vételt jobban be tudja fogni, így biztosítva azt, hogy ne szakadjon meg a beszélgetés. Ha nem életbevágóan fontos, akkor inkább ne beszélj ilyen körülmények között. Ha mégis szeretnél telefonálni, akkor keress olyan helyszínt, ahol jobb a vétel, vagy használj vonalas készüléket.

3. Ne hordj a zsebedben készüléket

Egyes tanulmányok szerint a telefonok által kibocsátott sugárzás mértéke férfiaknál árthat a spermiumok fejlődésének, illetve nőknél a petefészkek egészségének. Ezért állandó jelleggel semmiképp sem szabad a zsebekben hordani a mobilt.

4. Nagyon sok időt ne beszélj mobiltelefonon

Lehetőleg pár percet beszélj csak, ezzel védve magad a sugárzásveszélytől. Inkább írj sms-t, ha az is megfelel a kommunikációs célnak.

5. Éjszakára kapcsold ki a készüléket

Ha szeretnél nyugodtan aludni, akkor vagy hagyd kint a konyhában, nappaliban a készüléket, vagy ha a hálószobában tartod, akkor kapcsold ki, hogy ne bocsásson ki sugárzást, amely zavaró hatással lehet az idegrendszerre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek