OtthonÍgy szabaduljunk meg a kellemetlen konyhai szagoktól

Így szabaduljunk meg a kellemetlen konyhai szagoktól

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden háztartásban ismerős az a helyzet, amikor sütés, főzés közben mindenféle illatok terjengnek a lakásban, és menekíteni kell a ruhákat a konyha közeléből, ha nem akarjunk, hogy másnap illatozzunk a munkahelyen. Lássuk, hogyan tudunk megszabadulni ezektől a szagoktól.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Mint sok más esetben, ez alkalommal is a jól bevált ecet segíthet. Tegyünk oda forrni egy lábas vizet, és töltsünk bele ecetet. Hagyjuk, hogy a vízgőz teljesen bejárja a konyhát, majd szellőztessünk. Ha ennek ellenére nem távozott teljesen az égett szag, áztassunk meg egy konyhatörlőt ecetben, majd lobogtassuk meg az egész helyiségben, ezután nyissuk ki az ablakot.

Az aromás fűszerek szintén segítenek felvenni a harcot a szagokkal. Ha fasírtot, halat sütünk, szinte biztos, hogy a szag nem fog távozni a vendégek megérkezéséig. Ezért az előbbiekhez hasonlóan tegyünk oda forrni egy lábas vizet, a vízbe tegyünk aromás fűszereket, pl. szegfűszeget, gyömbért, fahéjat, de használhatunk narancs- vagy citromhéjat is. Hagyjuk, hogy teljen meg a helyiség a fűszerek illatával, így garantált, hogy vacsorára már el is feledkezhetünk a kellemetlen szagokról.

Azonban a sült szagot semmi sem távolítja el jobban, mint a helyiség tisztán tartása és megfelelő szellőztetése. Miután befejeztük a sütés-főzést, tisztítsuk meg a főzőlapot, a kályhát, mossuk el a használt edényeket, mossuk ki a háztartási kendőket, öblítsük ki a mosogatószivacsot, és tisztítsuk ki a lefolyót. Az égett olaj és élelmiszermaradékok miatt a kellemetlen szagok hosszabb időn át maradnak meg, és „megnehezítik” a levegőt-

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek