KuriózumÍgy kell főzni a babot, hogy elkerült a kellemetlen szélképződést

Így kell főzni a babot, hogy elkerült a kellemetlen szélképződést

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hogyan főzzük meg helyesen a babot, hogy ne okozzon kellemetlen panaszokat?

Így kell főzni a babot, hogy elkerült a kellemetlen szélképződést

Hányszor volt rá példa, hogy inkább lemondtunk egy jó adag bableves elfogyasztásáról, csak azért, hogy a szelet okozó bélpanaszokkal ne kelljen szembenéznünk a jóllakást követően? Akkor itt a jó hír, a bableves kedvelői számára, ugyanis létezik néhány trükk, melynek betartásával, elkerülhetőek a kellemetlen panaszok!

Nézzük az elkészítési módokat!

Szódabikarbóna

– Hogy elkerüljük a bab fogyasztása utáni kellemetlen tüneteket, ajánlott a szódabikarbóna használata, mely segít a cukrok lebontásában, de nem befolyásolja az étel ízét.

4 liter vízhez adjunk egy kávéskanál szódabikarbónát, tegyük bele a babot, főzzük egy kicsit, majd vegyük le a tűzről. Ebben a lében áztassuk négy órán át a babot, majd szűrjük le és főzzük készre.

Kukta használata

– Ebben az esetben a nyomás hatására hamar lebomlanak a cukrok, így nem okoznak panaszt számunkra. Ebben az esetben áztassuk elő a babot négy – nyolc órán keresztül, szűrjük le, helyezzük a kuktába, és főzzük készre 10 – 12 perc alatt.

Hosszas áztatás

– Ez az egyik legelterjedtebb módszer a bab elkészítésére. Tegyük a babot egy tálba, öntsünk rá vizet és hagyjuk ázni 9 -12 órán keresztül. Három óránként szűrjük le róla a vizet és töltsük újra, ezzel eltávozik a babban lévő keményítő és ez által az elkészített étel nem okoz kellemetlen panaszokat számunkra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek