OtthonÍgy gondozd a Mikulásvirágot, hogy egész évben a lakás dísze maradjon!

Így gondozd a Mikulásvirágot, hogy egész évben a lakás dísze maradjon!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Mikulásvirág a decemberi hónap talán legkedveltebb cserepes virága. Adventkor, karácsonykor, na és persze a Télapó érkezésekor a legtöbb otthonban ott piroslik a Mikul’sávirág, jelezve az ünnep közeledtét.

Így gondozd a Mikulásvirágot, hogy egész évben a lakás dísze maradjon!
Fotó: Pixabay.com

Azonban a legtöbb helyen, a nem megfelelő gondoskodás miatt, elég rövid életű lesz. Ha szereti a helyet, a Mikulásvirág levelei, egészen tavaszig piros színűek maradnak. Tavasszal át lehet ültetni egy nagyobb cserépbe, majd május-júniusban vissza kell vágni a hajtásokat, így őszre ismét vörös színű leveleket fog hajtani a növény.

A Mikulásvirág gondozása

Sokan egyszerűen kidobják a Mikulásvirágot, ha elveszti piros színű leveleit, és helyette zöldeket ereszt. Ez viszont nagy hiba, mivel ezt a díszes növényt akár több éven keresztül is lehet majd csodálni.

A Mikulásvirág nem túl igényes, például öntözés nélkül akár egy hétig is elvan, de azért a legjobb az, ha naponta egy kevés vizet töltesz a földjére, mert úgy tud fejlődni igazán. A téli hónapokban 15 Celsius fok alá nem csökkenjen a levegő hőmérséklete a helyiségben, ahol a növény van.

A Mikulásvirágnak is szüksége van téli pihentetésre, ezért február-márciusban egy csendes, viszonylag hűvös helyre kell tenni, hetente kétszer elég öntözni, és a tápozást is fel kell függeszteni. Májusban érdemes a hajtásokat megkurtítani, majd nyáron mehet ki a teraszra, tornácra, félárnyékos hely remek neki.

A Mikulásvirág Közép-Amerikából származik, az aztékok foglalkoztak először a növény termesztésével, és meg voltak győződve arról, hogy lázcsillapító hatással rendelkezik. Később, az évszázadok során világszerte elterjedt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek