Valóban elfeledhetjük a magas fűtési számlákat, ha magunk készítjük el házi fűtőberendezésünket? 8 mécses lángja elegendő egy napig a szoba kifűtésére?

futes-telen

A választ az angol Dylan Winter újságíró és YouTube felhasználó adja, aki egy egyszerű és olcsó megoldást kínál kisebb terek melegítésére.

Azt állítja, hogy hétköznapi segédeszközök segítségével fűti ki a hajóján lévő irodaként is működő helységét. Naponta csak 30 Ft-nak megfelelő összeget (8 pennyt) költ fűtésre. Winter a YouTube-on is megosztotta az általa csináld magad melegítőnek nevezett rendszert, ami a konvekciós hőátadás elvén alapszik. A videó nem hagyta figyelem nélkül az angol közönséget. Egyesek zseniális ötletnek, míg mások veszélyes baromságnak tartják a fűtési alternatívát.

diy-melegito

Mi kell hozzá?

Egy kenyérsütő forma, egy pár hagyományos teamécses és két különböző méretű virágcserép.

Hogyan működik. A videó elárulja az olcsó fűtés titkát. Szerinted működhet? Kipróbálnád?

Megjegyzés: Mielőtt bárki nekifogna kipróbálni a módszert bizonyosodjon meg róla, hogy biztonságos helyen tárolja, valamint arról sem feledkezzen meg, hogy elegendő oxigén legyen a szobában.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.