HolotropikumÍgy befolyásolják érzelmeink a daganatok növekedését!

Így befolyásolják érzelmeink a daganatok növekedését!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Vajon lehetetlen „megparancsolni” az agyunknak, hogy kicsit pezsdítse fel az immunitásunkat egy esetleges tumor esetén? Kutatók szerint ez már megvalósítható, mégpedig úgy, hogy manipuláljuk az agy jutalmazási rendszerét.

Így befolyásolják érzelmeink a daganatok növekedését!

Prof. Asya Rolls, a Haifa-i Orvosi Egyetem professzora elárulta, hogy „Létezik kapcsolat az egyén érzelmi állapota és a daganat között, de ez leginkább a negatív érzelmekre épít, mint amilyen a depresszió vagy a stressz…”

Kollégáival azon feltevés mentén indították el kutatásaikat, hogy ha az agy által feldolgozott negatív érzelmeink fizikai síkon akár daganat formájában is megmutatkozhatnak, akkor mi a helyzet a pozitív érzelmekkel? A pozitív érzelmek képesek támogatni a szervezet immunrendszerét, hogy felvegye a harcot a betegségekkel szemben?

És a válasz igen. Az agy jutalmazási folyamatokért felelős funkciója akkora mennyiségű dopamint képes felszabadítani, amivel serkenteni lehet a szervezet immunsejtjeinek védekező tevékenységét. Ez az egész folyamat kihat a központi idegrendszerre is, hiszen az immunitást az idegrendszer is nagyban felügyeli.

Ezt már olvastad? Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát

Prof. Rolls szerint „Ha mesterségesen aktiváljuk az agy jutalmazásért felelős területét, akkor annak az idegrendszerre kifejtett hatása révén, serkenthetjük az immunrendszer aktivitását is.”

Ez a tudományos előrelépés alapjaiban formálhatja át a daganatos betegségek kezelési folyamatát.

„Minden ember másként reagál, ezért elegendő információt kell begyűjtsünk ahhoz, hogy teljes mértékben meg tudjuk érteni ennek a mechanizmusnak a gyógyító erejét.” – összegezte Prof. Fahed Hakim, a kutatócsoport egyik munkatársa.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek