KuriózumHogyan legyünk még hatékonyabbak az életben?

Hogyan legyünk még hatékonyabbak az életben?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hatékonyságot leginkább úgy lehetne meghatározni, hogy egy bizonyos időn belül egy adott problémát, feladatot miként tudunk a lehető legátfogóbban, legcélszerűbben megoldani.

munkaszunet

Manapság a hatékonyság szintjének emelése egyes ágazatokban elengedhetetlen, a felgyorsult világban egyre nagyobb a stressz, folyamatosan készenlétben kell állni, ezért gyakran egyes cégek eléggé magas hatékonysági szintet képesek megvalósítani.

Ez a típusú gondolkodás folyamatosan az agy bal féltekéjét veszi igénybe, de ha hosszú távon szeretnénk sikereket elérni, akkor rá kell jöjjünk, hogy miként gyakoroltathatjuk meg a jobb agyféltekénket, amely többek között a kreativitásért is felel.

Ha ez már megy, a problémamegoldó képesség is sokkal hatékonyabban, olajozottan, intelligensebben fog működni. Ez hosszabb távon meg fog térülni, hiszen kevésbé fog ragaszkodni a tökéletességhez, és akkor fognak a váratlan jó ötletek felbukkanni, amikor kevésbé számítasz rájuk.

Ha a munkahelyen, vagy akár a mindennapi életben is fennakadunk egy problémán, és már negyedik nekifutásra sem leszünk képesek továbblépni, akkor ideje egy kicsit átrendezni a bútorokat, olvasni egy vicces könyvet, hallgassunk zenét, sétáljunk egy jót. De az is segíthet, ha hirtelen olyan ötletünk támad, amit hétvégékén szoktunk elvégezni, így menjünk el a piacra egyet vásárolni, üljünk be a fodrászunkhoz, ezek a tevékenységek segítenek kizökkenteni abból a megrekedt helyzetből és előbb-utóbb valami klassz ötlet be fog villanni.

Ha szorít egy határidő, de még mindig nem tudjuk, hogy mitévők legyünk, érdemes 5–10 perces kis szüneteket tartani, egyet sétálni a folyosón, másra gondolni, a lényeg, hogy zökkenjünk ki és engedjünk teret a jobb félteke kreativitásának.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek