Napi LikeHogyan lássuk meg a jót azokban, akiket nem kedvelünk (3 egyszerű lépésben)

Hogyan lássuk meg a jót azokban, akiket nem kedvelünk (3 egyszerű lépésben)

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A vonzás törvénye szerint meg kell találnunk azokat a dolgokat magunk körül, amelyek megbecsülésre érdemesek. Tudatosan kell keresnünk a jót, hiszen ha csak valakiben, vagy valamiben a negatívumot látjuk, akkor negatív vibrációval fogunk találkozni, ez fogja meghatározni az életünket, és ami csak azt erősíti, hogy mindenben és mindenkiben a rosszat lássuk.

oleles

Nem egyszerű dolog, hogy azokhoz a személyekhez is pozitívan viszonyuljunk, akik megbántanak, idegesítenek, vagy feldühítenek. Most itt van három lépés segítségül, hiszen mindenkinek vannak jó tulajdonságai, csak észre kell vennünk.

1. Ismerjük meg, hogy milyen nehézségekkel küzd

Mindannyiunknak meg vannak a problémái, hiszen már maga a születés egy küzdelem, és egész életünkben harcolnunk kell valamiért. Azoknak az embereknek is vannak gondjaik, akiket nem kedvelünk, sőt utálunk. Amennyiben egy megfelelő pillanatban közelebb kerülhetünk hozzájuk, és kiderül, hogy mi nyomja a szívüket, amely lehet szerelmi ügy, betegség, vagy munkahelyi stressz, máris empátia alakul ki. Beindul a segíteni akarás ösztöne, vagy érzése. Az együttérzés oldhatja a két ember közötti ellenszenvet.

Ajánló: A karma 12 örök törvénye

2. Keressünk egy pozitív hasonlóságot

Lehet elsőre úgy tűnik, hogy semmilyen közös nincs abban az emberben, akit nem szeretünk, de lehet, hogy egy bizonyos szituációban kiderül róla, hogy igazán vicces, bizonyos helyzetekben jószívű, segítőkész, vagy szereti a tisztaságot, a rendet. Ha már egy olyan személyiségjegy van benne, ami pozitív számunkra, az már nagy előrelépés.

Ezt már olvastad? Az emberek is képesek másoktól energiát átvenni, épp úgy mint a növények

3. Lássunk meg benne minél több jót

Kezdetben az is elég, ha csak egy külső pozitív dolgot látunk meg benne, például, ha tetszik az ékszere, a cipője, vagy az ingje. Ezt óvatosan a tudtára is lehet adni, hiszen a dicséret csökkenti a feszültséget, és akit megdicsérnek, az önbizalmát is simogatják. Ezzel elindulhat egyfajta kommunikáció, amely a későbbiekben jó irányba mozdulhat el. Választhatunk, hogy azokat a dolgokat vesszük észre egy emberben, amiket nem szeretünk, vagy inkább azokat, amelyek tetszenek.

A pozitív érzések elengedhetetlenek ahhoz, hogy olyan életünk legyen, amelyben jól érezzük magunkat, elégedettek vagyunk mindennel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek