Kuriózum„Ha félnék, nem mentem volna orvosnak” - mondja a 85 éves orvos,...

„Ha félnék, nem mentem volna orvosnak” – mondja a 85 éves orvos, aki visszament dolgozni, hogy segítsen a koronavírusos betegek kezelésében

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A jelenleg tomboló világjárvány nemcsak félelmet és tehetetlenséget hoz a felszínre, de olyan csodálatos dolgokat is, amelyek láttán méltán elérzékenyülünk, és úgy érezzük, nem találunk szavakat.

Pontosan ilyen lenyűgöző dolog történt akkor, amikor egy 85 éves, nyugdíjas olasz orvos úgy döntött, hogy visszatér a kórházba, hogy segítsen a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében, hiszen most hatalmas szükség van mindenkire az egészségügyben.

Ez az orvos valóban példát mutat a világnak emberségből. A 85 éves Giampiero Giron, nyugdíjas aneszteziológus most visszatér a műtőbe, hogy segítsen volt kollégáinak a koronavírus ellen vívott óriási küzdelemben. Az idős velencei orvos azt mondja, nem fél attól, hogy megbetegszik.

Ezt már olvastad? A Harvard szakértői elmondták, mi a legjobb módszer a koronavírus elleni védekezésre

„Néhány héttel ezelőtt felhívott az egyik padovai kórház igazgatója, és megkérdezte, hajlandó lennék-e segíteni a műtőben, mert sok szakorvos megbetegedett, és tapasztalattal rendelkező emberekre lenne szükségük. Én pedig igent mondtam.” – mondja Giron.

„Úgy gondolom, hogy ez kötelességem: életkortól függetlenül, ebben az esetben az orvosok azok, akik változást tudnak előidézni. Bár hosszú ideje már annak, hogy letettem a hippokratészi esküt, de ennek nincs lejárati ideje.” – tette hozzá Giampiero Giron.

Giampiero Giron, aki jelenleg a Padovai Egyetem professor emeritusa, az orvostudomány egyik úttörőjének számít Olaszországban. 1985. november 14-én ő volt az altatóorvos a félsziget első szívátültetésénél.

Ezt már olvastad? Megszabadít a meleg a koronavírustól? – az epidemiológusok megadják a választ

Padovában született, de Velencében nevelkedett, és később itt alapította meg a velencei Aneszteziológiai és Reanimáló Intézetet.

Annak ellenére, hogy 2010-ben nyugdíjba vonult, továbbra is gyakorolta a hivatását, amikor a betegek kifejezetten kérték, hogy ő végezze el rajtuk az altatást.

A neves orvos most készen áll rá, hogy kockáztassa a saját életét, abban a reményben, hogy ismét életeket menthet.

Ugyanakkor nem ítéli el azokat, akik nem követik a példáját: „Nem ítélem el azokat, akik másképp gondolkoznak, mint én. Ha valamit megtanultam ennyi év alatt, akkor az az, hogy nincs annál rosszabb, mint kényszeríteni valakit, hogy belépjen a műtőbe, ha igazából nem akarja azt.”

Ezt már olvastad? A koronavírus-válság feltárta a csúf igazságot a celebkultúráról és a kapitalizmusról

Ez a hihetetlen történet hűen ábrázolja az olasz orvosok és egészségügyi asszisztensek önzetlenségét és áldozatvállalását. Az ő hősies munkájuk jelenti a reménysugarat az olaszok számára ebben a borzalmas csapás elleni küzdelemben, amely brutálisan megváltoztatta az életünket.

Forrás: corrieredelveneto.corriere.it, twitter.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek