GasztroGyümölccsel tölti meg a befőttesüvegeket, majd vajat tesz rájuk. Ennél finomabb recept...

Gyümölccsel tölti meg a befőttesüvegeket, majd vajat tesz rájuk. Ennél finomabb recept nincs is!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ki hitte volna, hogy ilyen is lehetséges, pedig így van. A következő konyhai trükk, vagy praktika nagyon egyszerű, nem kell sok hozzávaló, finom és még egészséges is. Kell ennél több?

cikk2015-02-9

A finomság elkészítésénél a fehér lisztet lehetőleg cseréljük kókusz vagy chia lisztre, így tojást sem kell használnunk hozzá. Cukor helyett használhatunk mézet.

Amire szükségünk lesz:
természetesen befőttesüvegekre, négy darabra,
szezonális gyümölcsökre,
lisztre,
cukorra, vagy mézre
vajra és egy kevés sóra.

Így készítsük el a finomságot:

Első lépésként mossuk ki a befőttesüvegeket, készítsük elő a friss gyümölcsöket, vágjuk fel kisebb darabokra, hogy jobbal elférjenek. Ezután egy edénybe keverjünk össze egy fél bögre lisztet, ugyanennyi cukrot és egy teáskanálnyi sót.

Ha ez kész, csak annyit kell tenni, hogy egyenlő arányba rá kell önteni a gyümölcsökkel teli befőttesüvegekre, majd mindegyik tetejére kell egy kocka vajat rakni.

Ezután mehetnek egy hőálló tepsibe, szórjuk meg az üvegek környékét száraz, fehér babbal, kicsit mozgassuk meg, hogy elhelyezkedjenek a szemek, majd irány a sütő.

Egy órát kell sütni a finomságokat 180 fokon. Ha letelt az idő, vegyük ki, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek a mini gyümölcsös tortáink.

Tehetünk a tetejére még krémet, ezután födjük le, majd mehetnek a hűtőbe. Ha nassolni van kedvünk, csak elő kell kapni egyet, és máris jöhet az édes élvezet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek