KuriózumFurcsa fogsorok - akár csábító is lehet?

Furcsa fogsorok – akár csábító is lehet?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Legtöbben féltve őrizzük fogaink épségét és ápoltságát, de ahogy megszokhattuk, színes világban élünk. Ami nekünk tabu, az máshol bevett szokás. Így van ez a fogakkal is, amiket néhol szándékosan távolítanak el, vagy csiszolnak hegyesre a csábítás érdekében.

Fotó: Brommel
Fotó: Brommel

Bizarr fogsorral mosolyognak egy indonéziai törzs női tagjai. Náluk ugyanis a fogak élesre és hegyesre csiszolása egyfajta vonzalommal jár. Fogaikat ugyanis egy bizarr hagyománynak eleget téve lecsiszolják, amivel a test és a lélek közötti egyensúlyt próbálják elérni.

A fogcsiszolás az elmaradott technikáiknak köszönhetően rendkívül fájdalmas eljárás (meg amúgyis), és csupán opcionális a bevállalósabb fiatal lányok számára, meglehetősen higiéniátlan körülmények között.

“Aki bevállalja a hagyományos csiszolást, az biztosan férjet kap magának. Ha nem egyet, hát kettőt”, viccelődött Pilongi úr, a törzs szellemi vezetője, és a csiszolás nagymestere. “Aki időben befejezi az összes fogának hegyesre csiszolását, az máris előállt a nyelv felvágására”, mondta szintén a szellemi vezető.

Dél-Afrikában, Cape Town-ban viszont egészen más a divat. A helyi férfiak ugyanis szándékosan vetetik ki első 4 fogukat, ugyanis szerintük ez “trendi”. Bizony bizarrul hangzik, de a helyiek tényleg boldogabbak, és jobban érzik magukat a bőrükben, ha hiányos fogsorral mosolyognak. A trend valahol a gengszter alvilágban gyökerezik, ugyanis csak akkor lehetsz itt bandatag, ha ezeket a fogakat kiveszik. Ez egy úgynevezett beavatás, a bátorság próbája, a TV és a média pedig felfújta a gengszterek, bandák reputációját, és fiatalok tömege követi a divatot.

Fotó: Vice.com
Fotó: Vice.com

Ugyanakkor a gengszter beavatás egy ősibb, törzsi szokásból ered. A helyi halászok szándékosan vetették ki első fogaikat, hogy hatékonyabban tudjanak egymásnak fütyülni a szeles időjárásban – ami gyakran viharba is torkollik. Funkcionális eltávolítás volt, ugyanis a nagy tengeri távolságok között üvölteni egymásnak lehetetlen. Az eltávolított fogak helyén viszont irtózatosan hangosan lehet fütyülni, így pedig különböző jelekkel lehet kommunikálni.

A legjobb, legeredményesebb halász pedig méltán a nők megbecsülésére számíthatott, így összekapcsolták a kivett fogakat a vonzással, azaz akinek nem volt foga hatékonyabb halász volt, népszerűbb a nők körében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek