KuriózumFiatalon egy véletlen balesetben lebénult, 13 évvel később a téli olimpia egyik...

Fiatalon egy véletlen balesetben lebénult, 13 évvel később a téli olimpia egyik sztárja

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor az életünkben nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt eltervezzük könnyedén depresszióba eshetünk, és az egész világok szürkének láthatjuk. Andrew Kurka ezeket az érzéseket mind átélte, mert egyszerre semmisültek meg álmai és céljai.

Fiatalon egy véletlen balesetben lebénult, 13 évvel később a téli olimpia egyik sztárja

Andrew az Alaskai Homerben nevelkedett, és rendkívül mozgékony kisgyerek volt. Imádta a szabadtéri sportokat, olyannyira, hogy hatszoros birkózóbajnok lett rövid időn belül, ezért joggal érezhette úgy, hogy a világ a lábai előtt hever… mindaddig, míg egy szörnyű baleset teljesen fel nem forgatta az életét.

13 évesen egy quad-motorbicikli baleset során 3 gerinccsigolyája teljesen megsérült, melynek következtében deréktól lefele teljesen lebénult.

Sok ember ilyen helyzetben képtelen lett volna kimászni a mély depresszió okozta fájdalmakból és a tudatból, hogy soha többet nem állhat a saját lábára, de Andrew hihetetlen módon ebből is erőt merített és még elszántabban hajtott céljai felé.

„Óriási utazás tettem meg magamban” – nyilatkozta. – „Előröl kellett tanuljak mindent, újra rá kellett jönnöm, hogy ki is vagyok valójában. Új dolgok után kellett kutassak a nagyvilágban.”

Andrew folytatni akarta azokat a dolgokat, amiket a balesete előtt is sportszerűen űzött, csak meg kellett találni a módját, hogy ez hogyan lenne kivitelezhető. Ez idő alatt ismerkedett meg az alpesi síeléssel.

„Rájöttem, hogy mindent véghez tudok vinni, csak másféle módon, és ezáltal magabiztosságra leltem és rádöbbentem mik is a valódi értékek az életben.” – mondta.

Andrew mára már 4 medált is bezsebelt a paraolimpiai alpesi síversenyeken. 2014-ben az amerikai csapat tagjaként részt vett volna a Sochiban megrendezett téli Olimpiai játékokon, de a felkészülés során újabb balesetet szenvedett és egy rossz esés következtében eltörte a hátát.

Fiatalon egy véletlen balesetben lebénult, 13 évvel később a téli olimpia egyik sztárja

Hihetetlen, de ez sem szegte kedvét a küzdéstől. Sokkal feszítettebb tempóban edzett a felépülését követően és a mára már 26 éves sportoló újra az Olimpiai csapat tagja a Dél-Koreai téli játékokon.

„Ha valami negatív dolog történik az életedben, annak oka van. Benned van a lehetőség, hogy ezt a negatívumok pozitív dolgokká alakítsd!” – tette hozzá.

Andrew Was Paralyzed At 13 — But Found New Life And New Glory In Skiing

This Paralympic skier is a living embodiment of how to turn a negative into a positive

Posted by NowThis Sports on Wednesday, February 7, 2018

Andrew ugyanakkor a Children Miracle Network nevezetű szervezet oszlopos tagjaként ad reményt motivációs beszédei által számtalan kisgyereknek.

Andrew története rá kellene ébresszen bennünket, hogy semmi sem állhat az álmaink útjába, és becsüljük meg azt, amink van, mert csak pár pillanat kérdése csupán, hogy elveszítsünk mindent.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek