KuriózumEzt árulja el rólad a Facebook-profilod!

Ezt árulja el rólad a Facebook-profilod!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fent megnevezett közösségi oldalnak, napjainkban egy milliárdon felüli felhasználója van, ezért nem véletlen, hogy a szakembereket foglalkoztatja a Facebook használók profiljának kutatása. Ugyanis a közösségi oldalon levő profil nagyon sok dolgot elárulhat a felhasználójáról.

A kutatások szerint, azok az emberek, akik súlyos önértékelési zavarral küzdenek, többet használják ezeket a felületeket, többet posztolnak és feszülten várják a külvilág visszajelzéseit. Egy másik tanulmány szerint, a férfiak, átlagban napi 64 percet, míg a nők, 81 percet töltenek a közösségi médiában.

A szolidabb anyagiakkal és alacsonyabb értelmi szinttel rendelkező felhasználók általában több időt töltenek a Facebookon, ugyanakkor ezek az emberek kevésbé boldogak és elégedettek saját életükkel. A felhasználók közel egynegyede kérkedésre használja ezt a platformot, míg az idősebb korosztály az ismerkedésre.

A fiatal generáció 67%-a a tanulmány szerint az unalom elűzése céljából használja a Facebookot.

De mit is árulhat el egy pár profilja számunkra?

Azon párok esetében, ahol a kapcsolatot bizonytalanság jellemzi, a gyakori posztolás figyelhető meg, mellyel igyekeznek önmaguk és a környezetük számára is palástolni a felmerülő problémákat.

Azokat, akik szüntelen posztolnak a napi edzésükről, vagy az elfogyasztott egészséges ételeikről, a narcizmus jellemzi, és a kapott like-ok önbizalmuk növelését szolgálják.

Megfigyelték, hogy a gyengébb idegzettel rendelkező felhasználók többet posztolnak és képesek párjuk fiókjának is az ellenőrzésére. Összességében a tanulmányok rámutattak arra, hogy minél többet posztol valaki, annál inkább jellemzi a bizonytalanság vagy a magamutogatás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek