HolotropikumAlternatív gyógyászatEzért igyunk dió héjából készült teát

Ezért igyunk dió héjából készült teát

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A dió az egyik legmegbecsültebb növényünk, hisz a mellett, hogy számos desszertet, süteményt ízesítünk vele, számos betegséget, fertőzést is kezelünk vele.

dio

Ha megkérdezünk egy háziasszonyt, hogy miért érdemes dióhéj-teát inni a legvalószínűbb válasz az lesz, hogy jót tesz a vérkeringésnek, mivel hígítja a vért.

Emellett azonban egyéb gyógyhatásai is vannak:

Csillapítja a köhögést

Mindenki küzd időközönként köhögésrohamokkal. A diótöréskor megmaradt – tiszta – dióhéjat teának teszik fel, és addig főzik, amíg a tea kellő világos színt nem kap. Rendszerint melegen és nem forrón isszák, mézzel és citrommal ízesítve. A meleg mézes tea kellemes és enyhíti a panaszokat, ám a nagyon forró italok növelik a gégerák kialakulásának kockázatát.

Jótékonyan hat a gyomorfekélyre

Fekély esetén főzzünk egy jó erős dióhéj-teát, amit éhgyomorra kanalazzunk be.

Kitűnő kalciumforrás

Ha kalciumhiányban szenvedünk az egyik legjobb módszer a pótlásra, ha gyakran iszunk dióhéj-teát. Naponta 0,5-1 liter tea fogyasztása javasolt.

A dióhéjat külsőleg is felhasználhatjuk

Könnyű felszíni bőrsérüléseket kezelhetünk a diólevél-főzettel. A dióbél, a dióolaj, a diólevél, a dióvirág, a zöld dió, a rügy, a hajtás zöld héja és a diókopáncs, a dióbél hártyája mind gyógyhatású, kivéve a gyökeret. A diólevél lehetővé teszi a bőrnek, a hámszöveteknek, hogy egészségesen regenerálódjanak.

A diólevél ugyanakkor érzéstelenítésre, hámszövet összehúzására, tuberkulózis ellen, vércukorszint csökkentésére, fertőtlenítésre, baktériumölésre, gombaölésre, tonizálásra, sebgyógyításra, szájfekély ellen, kötőhártya-gyulladásra, bőrbetegségre, fagyásra, hüvely bántalmainak gyógyítására is használható.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek