Ezért fontos, hogy megengedd a gyerekednek, hogy összesározza magát játék közben!

Miért nem gond, ha a gyerkőcök összesározzák magukat játék közben?

Ezért fontos, hogy megengedd a gyerekednek, hogy összesározza magát játék közben!

Nem kell mindig megtiltani a gyerekeket, hogy játék közben összekoszolják magukat, ugyanis szakemberek megállapították, hogy azok a gyerekek, akik játék közben összesározzák magukat, később erősebb immunrendszerrel fognak rendelkezni, sőt jóval kisebb lesz az olyan allergiás betegségek kialakulásának esélye, mint az ekcéma, vagy szénanátha.

A San Diego-i Kalifornia Egyetem kutatócsoportja, amelyet Richard Gallo dermatológus professzor vezetett, egy kísérlet során azt állapította meg, hogy a bőrfelszíni sérülések esetén egyes staphlilococcus baktériumok, amelyek a bőr felszínén vannak, képesek csökkenteni a gyulladásokat, hiszen ilyenkor a baktériumok egy speciális savat választanak ki, amelynek gyulladáscsökkentő hatása van.

Gallo professzor megállapításait a Nature Medicine szaklap is leközölte, kiemelve, hogy érdemes néhány higiénia szabályt átgondolni. Gallo óva intette azokat a gyereküket megszállottan féltő szülőket, akik mindent megtiltanak csemetéiknek. Szerinte, ha a szülők mindig megtiltják a lurkóknak, hogy a természetben járva-kelve összepiszkolják magukat, ezzel csak azt érik el, hogy a kicsik immunrendszere képtelen lesz később rendesen ellátni a feladatát.

Sue Palmer, a Toxic Childhood (Mérgező gyerekkor) könyv szerzője is megjegyzi: “Természetesen a szülők felelősség, hogy tiszta, higiénikus környezetet biztosítsanak a gyereküknek, de az legalább ugyanolyan fontos, hogy a kicsik szervezet megismerje a különböző kórokozókat, hogy később hatékonyan tudjon fellépni ellenük.”

Nem is csoda, hogy az antibakteriális szappanok, törlőkendőkön felnövő mai gyerekek közül rengetegen szenvednek allergiában, a számuk az elmúlt tíz évben ugyanis megháromszorozódott.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top