Ezeket a gyakori hibákat követjük el a konyhában, amikor csirkehúst készítünk

Jól elkészítve, a csirkehús ellenállhatatlan lehet sok ínyenc számára, de főleg azért szeretik sokan, mivel nagyon könnyen elkészíthető és sokoldalú felhasználási mód jellemzi.

Ezeket a gyakori hibákat követjük el a konyhában, amikor csirkehúst készítünk

Azonban néhány perccel tovább tartva a tűzön, sokat veszíthet élvezeti értékéből és textúrájából.

Hogyan is készítsük el tehát a csirkehúst?

Kezdjük rögtön a hús megmosásával! A húst egy magas falú edényben mossuk, hogy elkerülje a konyhai eszközökkel való bármilyen érintkezést, hiszen tudjuk, hogy a hús felületén baktériumok is lehetnek, vannak szakemberek, akik szerint a csirkehúst nem szabad megmosni elkészítés előtt.

Ha grillezzük, ne tegyük magas hőmérsékleten, hanem csak 75 fokon, javasolják a mesterszakácsok. Jó, ha kéznél van egy hús hőmérő, mellyel teljes mértékben meg tudunk győződni a helyes hőfokról sütés közben. A hőmérőt a hússzelet vastag felébe szűrjük, de vigyázzunk, hogy ne érjük el vele a csontot.

Ha elkészült várjunk vele, hagyjuk egy kicsit pihenni és csak az után öntsük nyakon BBQ-szósszal. A szósz egy finom kérget ad a húsnak, de ha túl hamar ráöntjük, az a hús felületén karamellizálódik és ennek okán nehezebben tudjuk eldönteni majd, hogy elkészült-e a csirke.

Ezt már olvastad? Így kell helyesen felvágni a csirkét, hogy a legtöbb részét felhasználhasd!

Az ideális az lenne, hogy a grillezésre szánt zöldségeket csak a hús elkészülte után tegyük a tűzre, hogy ne vegye át a csirke illatát. Grillezés előtt, a húsokat, pácolhatjuk 24 órát.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal felmérései szerint, hazánkban, az egy személyre eső húsfogyasztás 58 kg, melyből 18,5 kg csirkehús.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top