OtthonEzeket a gyakori hibákat követjük el a konyhában, amikor csirkehúst készítünk

Ezeket a gyakori hibákat követjük el a konyhában, amikor csirkehúst készítünk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Jól elkészítve, a csirkehús ellenállhatatlan lehet sok ínyenc számára, de főleg azért szeretik sokan, mivel nagyon könnyen elkészíthető és sokoldalú felhasználási mód jellemzi.

Ezeket a gyakori hibákat követjük el a konyhában, amikor csirkehúst készítünk

Azonban néhány perccel tovább tartva a tűzön, sokat veszíthet élvezeti értékéből és textúrájából.

Hogyan is készítsük el tehát a csirkehúst?

Kezdjük rögtön a hús megmosásával! A húst egy magas falú edényben mossuk, hogy elkerülje a konyhai eszközökkel való bármilyen érintkezést, hiszen tudjuk, hogy a hús felületén baktériumok is lehetnek, vannak szakemberek, akik szerint a csirkehúst nem szabad megmosni elkészítés előtt.

Ha grillezzük, ne tegyük magas hőmérsékleten, hanem csak 75 fokon, javasolják a mesterszakácsok. Jó, ha kéznél van egy hús hőmérő, mellyel teljes mértékben meg tudunk győződni a helyes hőfokról sütés közben. A hőmérőt a hússzelet vastag felébe szűrjük, de vigyázzunk, hogy ne érjük el vele a csontot.

Ha elkészült várjunk vele, hagyjuk egy kicsit pihenni és csak az után öntsük nyakon BBQ-szósszal. A szósz egy finom kérget ad a húsnak, de ha túl hamar ráöntjük, az a hús felületén karamellizálódik és ennek okán nehezebben tudjuk eldönteni majd, hogy elkészült-e a csirke.

Ezt már olvastad? Így kell helyesen felvágni a csirkét, hogy a legtöbb részét felhasználhasd!

Az ideális az lenne, hogy a grillezésre szánt zöldségeket csak a hús elkészülte után tegyük a tűzre, hogy ne vegye át a csirke illatát. Grillezés előtt, a húsokat, pácolhatjuk 24 órát.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal felmérései szerint, hazánkban, az egy személyre eső húsfogyasztás 58 kg, melyből 18,5 kg csirkehús.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek