HolotropikumEzekben az esetekben nem javasolt a must fogyasztása

Ezekben az esetekben nem javasolt a must fogyasztása

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kevesen tudják, hogy kellemes íz világa mellett, a mustnak rendkívül jelentős a szervezetre gyakorolt jótékony hatása. Van néhány olyan probléma, mint az alacsony immunitás, a szívelégtelenség, vagy a renyhe gyomorműködés, melyeket kimondottan hatásosan lehet vele kezelni.

Ezekben az esetekben nem javasolt a must fogyasztása

Dr. Laura Ene, a KiloStop Klinika táplálkozási szakértő orvosa elmagyarázza, hogy milyen esetben javallott illetve tiltott a must fogyasztása. A must elsősorban a cukorbetegek és a vastagbél problémákkal küzdő betegek esetében nem fogyasztható.

„Akik diabéteszben szenvednek, nagyon kell figyeljenek a napi szénhidrátmennyiség bevitelére, a vastagbél irritációban szenvedők esetében pedig hasmenést okozhat. Mi több, a must általában mosatlan gyümölcsből készül. Ezért fogyasztása nem ajánlatos a várandós nők, a gyenge immunrendszerrel rendelkezők valamint a kisgyerekek esetében sem.” – javasolja a doktornő.

Három módszer arra vonatkozóan, hogyan tartalékoljuk a mustot tartósítószer hozzáadása nélkül!

Fagyasztás

Miután a must leülepedett, húzzuk át üvegekbe, melyek estében, két ujjnyi üres helyet hagyjunk a fagyás okozta térfogat tágulásra. Nem ajánlott a műanyag üvegek használata, mivel módosíthatják a must ízét. Fogyasztás előtt két-három órával vegyük ki a fagyról és tartsuk szobahőmérsékleten. A lefagyasztott must minden esetben megőrzi teljes tápértékét, mivel alacsony hőmérsékleten nem következik be a fermentáció.

Forralás

Egy megfelelő méretű edényben tegyük a mustot forrni. Amikor eléri a 90 C-t levesszük a tűzről, áttöltjük üvegekbe, majd lezárjuk és száraz dunsztba helyezzük két napra. Így megállítjuk a fermentációt és egész télen fogyaszthatjuk a vitamindús gyümölcslevet.

Tormával tartósítva

A friss mustot hagyjuk leülepedni. A tormát lereszeljük és hozzáadjuk a musthoz és állni hagyjuk két hétig. Ez után a mustot üvegekbe húzzuk, ledugaszoljuk és száraz, hűvös helyen tároljuk. Ebben az esetben 10 liter musthoz 100 gr tormát használunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek