HolotropikumEzek a leggyakoribb mellrákkal kapcsolatos tévhitek

Ezek a leggyakoribb mellrákkal kapcsolatos tévhitek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mellrák gyakran előforduló betegség az 50 évesnél idősebb nők körében. A 30-40 év közötti nők körében kialakulásának kockázata 1 a 250-hez, míg a 40-50 év közöttiek esetén 1 a 70-hez.

mellrak

A Natrulanews.com összefoglalta az öt leggyakoribb mellrákkal kapcsolatos tévhitet:

1. A mellrák nem megelőzhető:

az esetek 98 százalékában a mellrák diétával, ételkiegészítőkkel, napozással, testmozgással és helyes táplálkozással megelőzhető,

2. A kemoterápia a legbiztosabb módja a betegség kezelésének:

a kemoterápiának számos mellékhatása van. Hányinger, hajhullás, negatívan hat az agyra, az izmokra, a vesékre és a májra. Számos mellékhatás a gyógyulás után is megmarad. A kemoterápia csökkenti ugyan a tumor méretét, ám sok esetben nagy árat fizet ezért a szervezet.

3. A mammográfia a legjobb módja a diagnózisnak:

10 nőből csupán egy él a mammográfia nyújtotta lehetőséggel. Legalábbis ez derül ki egy dániai kutatásból, amely szerint a mammográfia inkább rosszat tesz, semmint használna. Egy holland tanulmány szerint a mammográfia során kapott sugárdózis is növelheti a mellrák kockázatát azoknál a fiatal nőknél, akik a betegségre való genetikai hajlammal születtek. Számos szakember ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy az ilyen kutatásokat fenntartásokkal kell kezelni, mivel annyi sugárterhelés sem éri a szervezetet a mammográfiás eljárás során, mint tüdőszűrés során.

4. Ha anyám mellrákos volt, én is az leszek:

mielőtt a géneket tennénk felelőssé a rákért, jó tudni, hogy annak fő kiváltó oka az egészségtelen életmód, a kozmetikumokkal, élelmiszerrel, dohányzással a szervezetbe került toxikus anyagok. Ha a családban fordult már elő daganatos betegség, annál inkább érdemes odafigyelni az egészséges életmódra.

5. A napsütés rákot okozhat:

a napsugarak D-vitaminnal látják el a szervezetet, ami az összes ráktípus kialakulásának kockázatát 78 százalékban megelőzi. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy büntetlenül figyelmen kívül hagyhatjuk a napozás szabályait.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek