KuriózumEz jellemző a Z generációra és ezért hiszik ők, hogy jobbak nálunk

Ez jellemző a Z generációra és ezért hiszik ők, hogy jobbak nálunk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Akcióban a Z-generáció! Lassan ők uralják a munkaerőpiacot, lássuk, miben különböznek az eddigi generációktól!

Egyre nagyobb szakadék kezd tátongani a generációk között, és vannak, akik egyáltalán nem is akarják megérteni az előttük álló vagy utánuk következő generáció tagjait. Nem tudják elfogadni másságukat, ezért állandó harcban és megnemértettségben állnak egymással. Legyünk egy kicsit nyitottabbak, ismerjük meg most a Z generáció tagjait.

Az 1920 után született nemzedékeket 6 generációra osztják a szakemberek.

1. csoport: akik 1920 és 1939 között születettek, ők az úgynevezett veteránok.

2. csoport: a A Baby Boom-korszak a második, ide tartoznak azok, akik 1940 és 1959 között születtek

3. csoport: az X generáció, ide tartoznak az 1960 és 1979 között születettek.

4. csoport: az Y generáció, az 1980 és 1995 között születetteké

5. csoport: a Z generációba pedig az 1996 és 2007 között születetteket sorolják

6. csoport: az alfa generáció, az a nemzedék, akik 2007 után születtek

Nézzük, mik a Z generáció legjellemzőbb tulajdonságai!

Önellátóak

Több pénzt akarnak keresni, mint a szüleik, már a tizenévesek 72%-a saját vállalkozása elindításában gondolkozik. Sokan azt az elvet vallják, hogy a hobbijuk egyben lehet a megélhetésük is. Statisztikák szerint a 18-24 év közötti fiatalok 75%-a gondolja úgy, hogy a szüleik élettapasztalata teljesen haszontalan. Ezért inkább megpróbálják a saját útjukat járni, és nem akarnak tanulni a szülők mintájából. Legfontosabb számukra a kreativitás, és a kiemelkedő készségek fejlesztése.

Szabadon nyilvánítanak véleményt

Az előző generációk gyakran hibáztatják azért a Z generáció tagjait, mert túlságosan egyediek, mind a gondolkodásban, mind az öltözködésben. A Z generáció tagjai úgy tartják, hogy a szabad élet egyik alapfeltétele az egyediség, nem szeretik a korlátozásokat, az “egyengondolkodást”, a beskatulyázást. A kutatások szerint az is kiderült, hogy a Z generáció még a nemi identitása felállításában sem állít korlátokat, szabadon választ alkalomadtán. Sting lánya például, Eliot Summer is a nemi semlegesség híve.

Reálisan gondolkodnak

A digitális bennszülöttek hozzászoktak, hogy a világ másodpercenként változhat, bizonytalanságban nőttek fel, ezért reálisabb elvárásokkal tekintenek a jövőre. A fiatalok 77%-a tisztában van azzal, hogy a karrierépítés egy vérremenő harc manapság a munkaerőpiaci telítettség miatt. Nyitottan és reális elvárásokkal keresnek munkahelyet, nem álmodoznak elérhetetlen dolgokról.

Természetesen és őszintén szeretnének élni

Nem szeretik a Photoshop, és a glamour világát, számukra a természetesség és az egyszerűség az érték. Nem próbálják magukat átalakítani plasztikai beavatkozásokkal, csak azért, hogy másképp nézzenek ki, minta ahogy valójában. Teret hódít a virtuális világban közzétett posztokban a sminknélküliség, a természetes környezet és a letisztul ruházat.

A világot jobbá akarják tenni

Nem csak anyagi dolgokra, gazdagságra vágynak, hanem azt is szeretnék, ha a világ egy élhetőbb hely lenne. Sokan vállalnak be önkéntes, szociális munkát, gyűjtenek adományokat.

Egy internetes világban nőttek fel

Nem tudják elképzelni az életüket internet nélkül, hiszen ők már egy olyan világba születtek, amikor létezett a világháló. A multitasking az életük, könnyen átváltanak egyik dologról a másikra, gyors a felfogásuk, széleslátókörűek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek