KuriózumEz az 5 kijelentés jobban befolyásolja az életünket, mint gondolnánk!

Ez az 5 kijelentés jobban befolyásolja az életünket, mint gondolnánk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A pszichológusok szerint a legtöbb dolog, amit életünkben teszünk nem hirtelen felindulásból tesszük, hanem sokkal inkább a tudatalattink befolyásol döntéseinkben. Éppen ezért nagyon fontos hatással vannak az életünkre azok a gondolatok, amelyeket ki sem mondunk.

Az alábbi 5 kijelentés jobban befolyásolja az életünket, mint gondolnánk!

1. A jelen helyett a múlt

“Küzdök a lustasággal” és az “elkezdtem harcolni a lustasággal” között látszólag nincs nagy különbség. A múlt idő fontos kulcsszerepet játszik: az első mondatban úgy tűnik, hogy ezt a cselekedetet megszakítás nélkül végezzük, a kezdet és vég meghatározása nélkül. Viszont a második mondat, már egy lezárult cselekményről beszél. Nem hiába mondják, hogy, ha megtettük az első lépést, az már egy fél sikerrel egyenlő.

2. “De” az “és” helyett

“El szeretnék indítani egy blogot, de nem tudom, hogyan kell” vagy “El szeretnék indítani egy blogot és nem tudom, hogyan kell”. Az első kijelentés egy ellenjavallatot tartalmaz, amely félreértelmezi a célt. A második, ezzel ellentétben, jelzi az akadályt, amelyre lehet megoldást találni.

3. “Nem akarom” a “nem tudom” helyett

Egyáltalán nem mindegy, hogy azt mondjuk, hogy “nem tudok spagettit készíteni” vagy hogy, “nem fogok spagettit készíteni egy hónapon keresztül”. Ne állítsunk fel korlátokat, adjuk meg magunknak mindig a lehetőséget. Olyan dolgokat is meg tudunk tanulni, amiről azt gondoljuk, hogy nem vagyunk rá képesek.

4. “Ezt akarom, így döntöttem” helyett “köteles vagyok”

Használjuk a második kijelentés helyett inkább az elsőt, így át tudjuk élni a szabad, felelősségteljes választást, nem fogjuk úgy érezni magunkat, mint egy rabszolga, aki köteles ezt vagy azt megtenni. Nagy különbség van a két mondat között: nem életünk rabszolgái, hanem irányítói vagyunk.

5. Felejtsd el a “mindenkit utálok-ot

Lehet, hogy sok esetben kitör belőled a „mindenkit utálok” kifejezés, de mi azt javasoljuk neked, hogy a lehető leghamarabb szokj le róla, ugyanis ez a kifejezés tele van negatív energiával, rezgéssel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek