UtazásEurópa 20. legszebb kastélya közé sorolták az erdélyi Törcsvári-kastélyt!

Európa 20. legszebb kastélya közé sorolták az erdélyi Törcsvári-kastélyt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A bajor és Loire-völgyi építészeti csodák mellett, az erdélyi kastély is ott van Európa 20 legszebb kastélya között!

Európa 20. legszebb kastélya közé sorolták az erdélyi Törcsvári-kastélyt!

A spanyol El Pais által összeállított toplista szerint a Törcsvári-kastélynak is kijár az Európa legszebb kastélya titulus. Az erdélyi Brassó-megyében lévő apró település építészeti kincse dobogós lett, a Törcsvári-kastély ugyanis harmadikként szerepel a 20-as ranglistán, melynek élén a bajorországi Neuschwanstein, majd a Loire-völgyi Chenonceau áll.

A spanyol lapban közzétett cikkben – mely az Európa legszebb kastélyai: a Bolond király fantáziájától Neuschwansteinban a Loire-völgyén át az erdélyi erdőségekig, 20 mesebeli kastély címet viseli – egy rövid ismertetőt is olvasni a kontinens mesébe illő építményeiről, gyönyörű képekkel szemléltetve.

A Törcsvári-kastély Erdély és Havasalföld határában lévő középkori építmény. Hírnevét Bram Stoker népszerű regényének és annak főszereplőjének köszönheti, bár történelmi szempontból Drakula grófnak semmi köze Bránhoz. A szóbeszéd III. Vlad Dracul-lal hozza kapcsolatba a könyv főhősét, akinek rezidenciája valójában a Poenari-vár volt, az ország dél-központi részén, melynek romjai szintén látogathatók. A Törcsvári-kastély mai ábrázata I. Lajos magyar királynak köszönhető, aki 1377-ben rendelte el a megépítését – írja az El Pais.

Ezt már láttad? Mesébe illő kastély-fogadó a Fogarasi-havasok lábánál! Olyan, mintha egy Disney rajzfilmbe csöppentünk volna!

Függetlenül attól, hogy milyen valóság áll a történet mögött, a települést turisták milliói özönlik el évente. A román Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint 2016. januárja és novembere között 2,4 millióan voltak kíváncsiak a „vámpírlakta” épületre, 8%-kal többen, mint 2015-ben. A látogatók zöme külföldről érkezik.

Save

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek