KuriózumElképesztő! 170 éves is lehet a világ legidősebbnek hitt embere

Elképesztő! 170 éves is lehet a világ legidősebbnek hitt embere

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Természetesen az aggastyán nem Európában él, és nem is Földünk nyugati féltekéjén, hanem keleten, Indiában, ahol még mindig őrzik az ottélők azt a spirituális tudást, amit az európai ember már rég elfejtett. A Hanuman névre hallgató jógi egyes becslések szerint nem kevesebb, mint 170 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot.

170-eves

Az indiai matuzsálem pontosan nem emlékszik, hogy mikor született, annyira régen történt mindez. Csak annyit tud, hogy már akkor 12 éves lehetett, amikor Jhansi Rani indiai forradalmár fellázadt a brit gyarmatosítók ellen, amely az 1850-es években zajlott.

A jógi bevallása szerint édesanyja még az 1857 és 1858 között uralkodó Rani királynő udvarában is szolgált. Egy újságíró ezekből az adatokból jutott arra a következtetésre, hogy a férfi feltehetőleg már elmúlt 170 éves, és még a második fogsora is kinőtt, ami a 100. életév betöltése után szokott előfordulni. Azonban, mivel Hanuman életkora nem bizonyított, így továbbra is Japánban él az indiai férfinál jóval „fiatalabb” világ legidősebb embere, a koros hölgy, Misao Okawa, aki 115 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot.

Magyarországon a lakosság várható átlagélettartama épp, hogy meghaladja pár évvel a 70 évet, képzeljék el, hogy ha még utána lenne száz évük hátra. Mihez kezdenének?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek