LélektárÉletfeladat

Életfeladat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Képzeld el, hogy az emberiség egy szervesen összehangolódó egész, az egyének pedig a tudatos  vagy kevésbé tudatos sejtek. Minden sejtnek meg volna a maga szerepe a szervezeten belül, akár az emberi test felépítésében és működésében.

Fotó: Flickr.com

A sejtek folyamatosan elhalnak és születnek újak. A sejtek szöveteket-szövetségeket, majd szerveket-szervezeteket alkotnak. Ezek mindegyike, kezdve az egyéni sejttől, el egészen a legbonyolultabb szervekig, közelről vizsgálva önállóknak, autonómoknak tűnhetnek.

A valóság azonban az, hogy a szervezet egyetlen sejtje sem tudja igazi szerepét a többitől elszigetelve eljátszani. A sejtek túlzott autonómiája, avagy a sejtek elegósodási folyamata a rákos túlburjánzáshoz vezet. Ez pedig az Egészet veszélyeztetheti.

A különválasztottság mögött ott az együvé tartozás és az egymásért érzett, vállalt és megélt felelősség. Mint felelős sejt, egyetlen gondolatodat sem küldheted az Univerzumba, anélkül, hogy az Egészet egy csöppé ne befolyásolnád. Egyetlen sejt sem pótolhatatlan, viszont a rosszul működőek megbontják a rendet és zavart okozhatnak a rendszerben. Az életfeladat aként is felfogható tehát, hogy találd meg a szerepedet és szolgáld általa az Egészet. Tedd mindezt az Egy törvényei szerint.

Puskás Attila

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek