HolotropikumAlternatív gyógyászatEgyetlen növény, amely gyógyítja a cukorbetegséget és megállítja a mellrák terjedését!

Egyetlen növény, amely gyógyítja a cukorbetegséget és megállítja a mellrák terjedését!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez a rücskös uborkához hasonlító gyümölcs közvetlen rokonságban áll a sütő- és főzőtökökkel, az uborkával, na meg nyilván a dinnyefélékkel is. Ez a trópusi éghajlatot kedvelő növény, amelyet még karélának, balzsamkörtének, vagy keserűtöknek is neveznek, Afrikában, a Karib-tenger övezetében, Ázsiában és Dél-Amerikában terem.

keseru-dinnye

A keleti civilizáció már több évszázada ismerik a keserű dinnye egészségvédő hatásait. Elsősorban bőrbántalmak, vesekövek, malária, bélgörcsök, zöldhályog, magas koleszterin, hasmenés, aranyér és láz ellen használták, de a magas vérnyomás csökkentésére is alkalmazták.

A különleges gyümölcsben egy sor olyan hatóanyag található, amely megvéd a bakteriális, vírusos fertőzésekkel szemben, és erősíti az immunrendszert is. Szakemberek tanulmányai alapján megállapították, hogy rákellenes is, de a 2-es típusú cukorbetegséget is nagyszerűen lehet kezelni vele.

A keserű dinnyében olyan természetes kémiai anyagok is megtalálhatók, amelyek arra ösztönzik a glükózt, hogy az a sejtekből a véráramba kerüljön, így onnan pedig a szervezet a fölösleges mennyiséget kiszűri, ezáltal csökkentve a vércukorszintet.

A Saint Louis Egyetemen nemrég elvégzett új kutatás során arra jöttek rá, hogy a keserű dinnyéből készült kivonat megállítja és el is pusztítja a mellben kialakuló rákos sejteket. Ezt a kivonatot nyugodtan lehet étrenkiegészítőnek használni, főleg azoknak a nőknek ajánlott, akiknek a családjában volt olyan hozzátartozó, aki a mellrákkal kellett megküzdjön.

Természetesen a gyümölcsöt, magára, nyersen is lehet fogyasztani, de üdítő ital is készíthető belőle, a kivonatot pedig a gyógynövény szaküzletekből is be lehet szerezni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek