KuriózumEgy új tanulmány szerint a férfiak 54 éves korukra érnek meg igazán!

Egy új tanulmány szerint a férfiak 54 éves korukra érnek meg igazán!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy manchesteri tanulmány szerint napjainkban a férfiak 54 éves korukra érik el az anyagi és érzelmi stabilitást, azaz az érettség megfelelő szintjét. Régen körülbelül a 40-es éveire ért be egy férfi, mostanra ez 15 évvel kitolódott.

A férfiak legnagyobb félelme a családalapítással és a karrierben való kiteljesedéssel is összefügg, bizonytalanságuk is leginkább erre a két területre korlátozódik.

Egy ezer férfi bevonását megejtő kutatásból kiderült, hogy a család, a karrier, és a stabil otthon után a másik legnagyobb félelem, amitől a férfiak rettegnek, az a kopaszodás.

A felmérés alapján kiderült, hogy a férfiak 54 éves korukra teljesednek ki, eddigre lesz saját otthonuk, képesek lesznek az esetleges hitelt is visszafizetni, és a családi életük is stabilizálódik. Napjainkban a gyerekvállalás ideje is eltolódott, a férfiak átlagban 32 évesek az első gyermekük születésekor.

“Ennek a jelenségnek az lehet az oka, hogy sokkal nagyobb a férfiak elvárása önmagukkal szemben, de a társadalom részéről is magasabb a mérce. Így érthető, hogy sokkal több idő szükséges ahhoz, hogy egy férfi kiteljesedjen” – állítják a tanulmány szerzői.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek