Egy tanulmány megállapította, hogy a másodszülött gyerekek gyakrabban követnek el bűncselekményeket későbbi életükben

Miért problémásabbak a másodszülött gyerekek, idősebb testvéreikkel szemben?

Egy tanulmány megállapította, hogy a másodszülött gyerekek gyakrabban követnek el bűncselekményeket későbbi életükben

Sokan kételkednek benne, de számos teória alátámasztja azt az elképzelést, hogy születésünk sorrendje nagyban meghatározza egész életünket. Az idősebb testvér általában főnökösödő, míg a kisebb testvér mindig megkapja annak a módját, hogy megoldja problémáit. Ezeknek, habár sztereotípiáknak tűnnek, van valós alapjuk.

Egy legújabb kutatás, a születés sorrendjének következményeire alapozva, kimutatta, hogy a másodszülött gyermekek hajlamosabbak bajba keveredni az iskolában, de az életük további részeiben is bőven adódnak nehézségeik.

Habár a kutatók nem teljesen biztosak, eme jelenség kiváltó okát figyelemhiánnyal magyarázzák. A másodszülött gyerek sokszor abban a tudatban nő fel, hogy kevesebb személyes figyelmet kap szüleitől, mint idősebb testvérei.

Ezt már olvastad? Hogyan teszik tönkre a szülők a gyerekük önbizalmát? A válasz sokakat meg fog lepni!

Ez a hiányérzet pedig magatartási gondokat és kicsapongó viselkedést okoz. A kutatók azt is hangsúlyozzák, hogy a másodszülött gyermek egyfajta példaképként tekint az elsőszülöttre, míg az, a szüleit tekinti követendő példának, és ez a különbség is közrejátszik a második gyerekek problémáira.

Ez világméretű jelenségnek számít, hiszen a kutatáshoz a föld minden pontjáról csatlakoztak részvevők. Így már sokkal jobban érthetővé válik, miért is problémásabbak a másodszülött gyerekek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top