KuriózumEgy évet élt a civilizáción kívül egy német írónő

Egy évet élt a civilizáción kívül egy német írónő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy német írónő egy évet töltött a civilizációtól távol, miután fejébe vette, hogy kivonul a fogyasztói társadalomból – számolt be egy német lap. Grete Tauber könyvet is írt tapasztalatairól, amelyből kiderül, hogy a legtöbb hasznos tanácsot nagyszüleitől kapta.

greta

Az írónő ugyanakkor a német kormány útmutatásaira is hagyatkozott, és készleteit hús-, gyümölcs- és zöldségkonzervekkel, valamint krumplival és rizzsel töltötte fel. Az egy év alatt vadászott, termelt, és semmit nem vásárolt, az életmódnak köszönhetően pedig húsz kilót fogyott.

Nagyszülei tanították meg disznót ölni, gyümölcsöt tartósítani és alkoholt készíteni. Tauber szerint generációjának kulturális veszteség ezeket a készségeket nem tudni, és ezekkel lassan már csak a YouTube-on lehet találkozni.

A nő hozzá hasonló emberekkel is találkozott, akik hatására vegetáriánus lett. Fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az egyre fogyatkozó erőforrások, a túlnépesedés és a hipermarketekre való hagyatkozás ijesztő jövőképet fest az emberiség elé. Tauber az egy év után sem tért vissza teljesen a fogyasztói társadalomba, az élelmet saját maga termeli, ruhatárát pedig cserék révén újítja.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek