KuriózumÉgessünk kalóriát, és mossuk ki a ruhákat is egyszerre! Ez a mosógép-kerékpár!

Égessünk kalóriát, és mossuk ki a ruhákat is egyszerre! Ez a mosógép-kerékpár!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan vágynak szobabiciklire, de a következő szerkezet szó szerint 2 az 1-ben, mivel mialatt pedálozunk, egy mosógépet is működésbe hozunk, ezáltal pedig a szennyes ruhákat is kimoshatjuk.

bicikli

Egy kínai egyetemi csapat egy olyan ügyes szerkezetet fejlesztett ki, amellyel egyidejűleg fogyhatunk, égethetjük a kalóriákat, és közben még a házi munka egyik részét is elvégezhetjük: a koszos ruhákból tisztákat varázsolhatunk.

A rendhagyó kerékpár kormányára felhelyezett kijelző készülék hasonlít a mosógépek beprogramozási kijelzőjéhez. Mikor rálépünk a pedálokra, és meghajtjuk, ezzel egyidőben a kerékpár alatti tárolóban lévő szennyes ruhákat is megmozgatjuk.

Ez elsősorban a kisméretű lakástulajdonosoknak lehet hasznos, ahol gondot okoz az is, hogy hol fog elférni egy mosógép, na és hol a szobabicikli. A másik pozitívuma, hogy nem szükséges elektromos áram a működtetéséhez, így környezet-, és ugyebár egészségkímélő, ha a testmozgásra gondolunk.

Amellett sem szabad elmenni, hogy miközben tekerünk, áramot is fejlesztünk, amit egy akkumulátorban lehet majd tárolni.

A jövőben remélhetőleg egyre több ilyen hasznos masinával fogunk találkozni a nagyáruházak polcain, és remélhetőleg ezt szobabiciklis mosógépet is beszerezhetjük majd egy napon.

A Daily Mail brit lap nemrég egy külön hasábot szentelt egy dél-koreai találmánynak, amely hasonlít a kínaihoz, annyi különbséggel, hogy a mosógépet egy futópad segítségével lehetett mozgásba hozni, és amely úgy szintén képes volt áramot termelni a felhasználójának.

Az elemek és akkumulátorok tekintetében is folynak a fejlesztések, ugyanis a Powerwall készülékeket a napenergia segítségével is fel lehet tölteni, nem szükséges ahhoz áramforrás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek