KuriózumEbben az időpontban érdemes a leginkább kávézni

Ebben az időpontban érdemes a leginkább kávézni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Steve Miller idegkutató szerint a reggeli kávézásra legalkalmasabb időpont 9:30 és 11:30 óra között van. Az időpont meghatározása azért fontos, hogy a szervezet ne váljon toleránssá a koffeinnel szemben. A kutató állítja, a kávézás is a fájdalomcsillapítókhoz és az antibiotikumokhoz hasonlóan működik, amelyeket csak szükség esetén szabad bevenni. Ellenkező esetben védettség alakul ki a szervezetben.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A tudós megjegyezte, nem érdemes akkor kávézni, amikor testünk amúgy is éber állapotban van, mint ahogy egy hétköznapi fejfájás esetén sem veszünk be erős fájdalomcsillapítót. Miller ezért javasolja, hogy ha már napi szinten kávézunk, legalább olyan időpontban tegyük, amikor értelme is van.

A szakember megjegyezte, a vér kortizol koncentrációja és a test ébersége között kapcsolat van. A kortizol koncentrációjának csúcsa 24 óránként váltakozik, 8-9 óra között van a maximumon. Ekkor nem hat a kávé, de 12-13 óra, és hajnali 5:30-6:30 óra között sem. Ellenben 9:30 és 11:30 óra közötti időszak azért a legalkalmasabb a koffein bevitelre, mert a kortizol koncentrációja ekkor csökkenőben van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek