KuriózumAz Özönvíz tényleg valós esemény volt

Az Özönvíz tényleg valós esemény volt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Titanic pontos helyének felfedezéséről híressé vált óceánkutató és roncsvadász, Robert Ballard kijelentette, hogy kutatási eredményei egy irányba mutatnak, mégpedig azt bizonyítják, hogy az Özönvíz megtörtént, és emiatt vált sósvizűvé a Fekete-tenger, amely eredetileg édesvizű tó volt.

noahs-ark

“Gyakori kutatási terület számunkra a Fekete-tenger. Csak egy hatalmas méretű szökőár tehető felelős azért, amiért ma egy tenger, és nem tó, ugyanis a természetes gátként funkcionáló hegyvonulaton valamikor jelentős mennyiségű tengervíz ömlött át”, erősítette meg véleményét Ballard.

Ballard és csapata kutatási körébe tartozik a soha meg nem talált “bárka”, “A bárka”, azaz a bibliai Noé által készített óriási hajó, amivel állítólag az emberiség és állatvilág “magvait” mentette isteni sugallatra. A roncsvadászok sajátos elmélete szerint ezt is a Fekete-tenger mélyén kell keresni, a nagyjából K.e. 5000-ben bekövetkezett Vízözön Fekete-tengeri térségében.

Az elmélet szerint a vízözön napja óriási katasztrófával járt, rendkívül rövid idő alatt lepte el a tavat és kb. 150 ezer négyzetkilométeres térségét, amelyet számításuk szerint napokban lehet(ne) mérni. Az események során kiváltott pánikot fogalmazták meg a korai keresztények, mint isteni beavatkozást, melynek természetes vonatkozását el se tudták képzelni, és valószínűleg a Noé-szál, és a bárka, csak később került a történetbe.

A Ballard által vezetett csoport nemrégiben egy ősi fából készült hajóroncsot talált a tenger mélyén, melynek méretei megegyeznek a Bibliában leírt bárka méreteivel, de nem hisznek abban, hogy ez Noé bárkája lenne. Ebben nincs álláspontjuk, és a korábbi elméletet vallják, miszerint az Ararát hegyén kellett fennakadnia ennek, melyet Örményország és Törökország határán azonosítottak a szakértők.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek