HolotropikumAlternatív gyógyászatAz ősi japán módszer, ami számos betegségre gyógyír lehet. Te is megtanulhatod!

Az ősi japán módszer, ami számos betegségre gyógyír lehet. Te is megtanulhatod!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elsősorban a keleti kultúrákban ismert az a nézet, hogy az emberi testet energia mezők, sávok, egész rendszere hálózza be. A betegségek legtöbbször akkor alakulnak ki, amikor ezen energiaáramlat valamilyen akadályba ütközik, amelyet ha nem oldunk fel, könnyen egy nagyobb egészségügyi problémával találhatjuk szembe magunkat.

Jin-Shin-Jyutsu

A Jin Shin Jyutsu egy ősi japán gyógyművészet, amely ezen energiaáramlások gyógyítását célozza. Az ujjaink segítségével bizonyos pontokat kell stimulálnunk a tenyerünkön, hogy nyugodtak, kiegyensúlyozottak legyünk, ráleljünk a lelki és fizikai harmóniára, ismét egyensúlyba kerüljünk önmagunkkal és a környezettünkkel egyaránt.

Ezt az ősi öngyógyító módszert Jiro Murai japán mester fedezte fel újra és kezdte el mélyrehatóbban tanulmányozni. Ennek is már 100 éve. Ezek szerint szervezetünk képes meggyógyítani magát, amennyiben megtaláljuk és feloldjuk az energiablokkokat, hogy ez a láthatatlan erő ismét szabadon tudjon keringeni a testünkben.

Ezt a technikát mindenki képes elsajátítani, hiszen velünk született ösztönről van szó. Főként a gyerekek esetében figyelhető meg, hogy például azok, akik szopják az ujjukat, saját maguk energiaháztartását állítják helyre, megnyugtatják magukat, harmónia alakul ki bennük. Az idő múlásával azonban egyre inkább elfelejtjük ezen képességeinket, sőt leszokunk, illetve leszoktatnak ezekről a módszerekről.

Gondoljunk bele, milyen véleménnyel lennénk arról a felnőtt emberről, aki az utcán az az ujját szopja?

Ha a tenyerünk bizonyos pontjaira, naponta pár perc erejéig ráhelyezzük az ujjunkat, akkor összesen 144 ezer olyan energiafunkciót aktiválhatunk, amelyek kapcsolatban állnak a szerveinkkel.

Most nézzük, hogy melyik ujjunkat kell stimulálni ahhoz, hogy megszüntessük a negatív érzéseket, amelyek akár meg is betegíthetnek.

1. Hüvelykujj – Az aggódás kezelésének pontja. De ha itt tartjuk az ujjunkat, akkor leküzdhetjük az álmatlanságot, az emésztési nehézségeket, a fejfájást, a stresszt, az idegességet. Könnyebben bírjuk majd a sok ülést.

2. Mutatóujj – A félelem kezelésének pontja. Emellett még enyhíti a fog-, hát-, és izomfájást, a székrekedést. Visszaadja a vesék energiáját, javítja a húgyutak egészégét. Jobban fogjuk bírni a lábon állást.

3. Középsőujj – A düh kezelésének pontja. De csökkenti a vérnyomást, segít a fáradékonyságban szenvedőknek, javítja a látást, a szemek egészségét, érzelmileg kiegyensúlyozottabbá válunk.

4. Gyűrűsujj – A harag kezelésének pontja. Ugyanakkor kigyógyulhatunk a köhögésből, a légzési betegségekből, a bőrbetegségekből. A tüdő és a vastagbél is visszanyeri energiáit.

5. Kisujj – Az erőkifejtés kezelésének pontja. De jót tehetünk a szívünknek, megakadályozhatjuk a hasi felpuffadást, javíthatunk a magabiztosságunkon. Javul a szív- és vékonybélműködés. Ha sokat kell gyalogolnunk, akkor érdemes ezeken az ujjunkon tartani a másik kezünket.

6. A tenyér közepe – A fáradtság kezelésének pontja.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek