KuriózumAz érzelmi manipuláció 10 jele, amelyre érdemes odafigyelni!

Az érzelmi manipuláció 10 jele, amelyre érdemes odafigyelni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Komolyan megnehezítheti valaki életét egy olyan személy, aki folyamatosan azzal van elfoglalva, hogy beleszóljon mások életébe, és úgy mozgassa a szálakat, hogy mindig előnye származzon belőle, nem törődve különösen azzal, ha mást valamilyen kár éri.

Az érzelmi manipuláció 10 jele, amelyre érdemes odafigyelni!

Most az érzelmi manipuláció 10 jelét ismertetjük, hogy te is időben felismerd a helyzetet, és cselekedhess!

1. Az “áldozat” behálózása

Az érzelmi zsaroló, vagy manipulátor szépen, lassan férkőzik be “áldozata” életébe. A célja, hogy elnyerje az illető bizalmát, és kihasználva a naivitását, megkezdhesse a kontroll alkalmazását, szépen lebontva “áldozata” védekezési mechanizmusait, amilyen az önbizalom, önértékelés.

2. Eleinte még figyel, hallgat

Az “áldozat” ilyenkor azt hiszi, hogy milyen figyelmes, kedves a manipulátor, pedig ez csak látszat. Azért hallgatja “áldozata” élettörténetét, mert szeretné megtudni annak gyenge pontját, és ha sikerrel jár, azonnal cselekedni fog.

3. Összekuszálja a dolgokat

Ez az ember képes elbizonytalanítani az “áldozatát” még akkor is, ha az korábban határozottan tudta, hogy mit akar. Ezzel pedig észrevétlenül átveszi a hatalmat az illető felett.

4. Nagyon sok mindenről tud beszélni

A lényeg az, hogy elszédítse “áldozatát”, például hazugságok terjesztésével, így tartva sakkban a másik embert.

5. Elhiteti, hogy ő tudja a legjobban

Képes meggyőzni az “áldozatát”, hogy ő az, aki tudja, miként működnek a dolgok, és mindenki bízzon benne, mert ő elintéz mindent. Ez viszont nem más, mint szemfényvesztés.

6. Hangosan beszél

Azért, hogy ráfigyeljenek, hangosabban kezd beszélni, így harcolva ki magának a domináns szerepet. Szereti mindig átvenni a beszélgetés irányítását, ezzel nyomva el másokat.

7. Hajlamos a negatív dolgokról beszélni

Ezek az emberek nem optimisták, inkább a rossz dolgokról szeretnek társalogni, mert így akarják mások életét is lehúzni, ha az övék már “menthetetlen”.

8. Gyakran alkalmaz ultimátumokat

Képes “áldozatának” ultimátumokat adni, hogy ha ezt és ezt nem teszi meg, akkor annak következményei lesznek. Mi ez, ha nem zsarolás?

9. Kigúnyolja, kineveti “áldozatát”

Ha rátalál “áldozata” gyengebpontjára, akkor semmi pénzért nem hagyná ki az alkalmat, hogy ki ne gúnyolja azért, mert az illető fél a magasságtól, a pókoktól, stb. Így ásva alá annak önbizalmát.

10. Nyíltan ítélkezik “áldozata” fölött

Akár mások előtt ítélkezik “áldozata” fölött, csúnyán viselkedik vele, megalázza és nem kér soha bocsánatot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek