KuriózumAtléták a kólán - a múlt titkai

Atléták a kólán – a múlt titkai

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az American Journal of Psychology tudományos folyóirat 1917-ben egy cikkben hozta nyilvánosságra azt a tényt, hogy a kólázó sportolók egy teszt folyamán érzékelhető elváltozásokra panaszkodtak.

A rendszeres időben fogyasztott reggeli és kávé, azaz koffein adag egészséges – kis porcióban. A tudósok Coca Colát adtak a sportolóknak kávé helyett, mely annyi koffeint tartalmazott, mint 2-3 csésze normális fekete leves. Az eredményektől azt várták, hogy teljesítmény növekedést hoznak, de ez nem így történt.

Egy nevét nem vállaló sportoló azt nyilatkozta, hogy romboló hatással volt rá a fogyasztott “lötty”, ezt érezte magán. Ő és társai célzás kontrollálásban, sebességben és az izmaik fölötti uralkodásban egyaránt rosszul teljesítettek, vagyis nemhogy növelte volta a munkabírást, de észrevehetően rontotta azt.

A nemrég nyilvánosságra került, közel 100 éves cikk (is) arról tanúskodik, hogy a reggeli kávézás, vagy halmozott kávézás valószínűleg csak rontani fog a munkavégzésen, és napi 2 kávé bőven elegendő kell hogy legyen mindenki számára. Így gondolkozzunk ezután, ha a második, avagy harmadik reggeli kávé után nyúlunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek