KuriózumÁllandóan úgy érzed, hogy "szétrobban az agyad"? Így engedd el a felgyülemlett...

Állandóan úgy érzed, hogy „szétrobban az agyad”? Így engedd el a felgyülemlett dühöt, mielőtt még tönkreteszed magad

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

3 hatásos praktika, hogy még azelőtt megszabadulj a haragérzettől, mielőtt kárt okozna a lelkedben, testedben!

A tenyered izzadni kezd, az egekbe ugrik a pulzusod, nem tudsz koncentrálni semmire, mert a düh-, vagy haragérzet képtelenné tesz, megbénít. Ez viszont, ha gyakran előfordul, sok lelki és testi kárt okozhat, ezért nem árt megtanulni kezelni a dühérzetet. Ebben lehet segítségedre most a New Yorki-i holisztikus pszichoterapeuta, Alison Stone, aki elmondta, minden negatív érzés, legyen szó félelemről, zavartságról, szégyenérzetről, vagy szorongásról, mind hozzájárulhat a düh kialakulásához, ami egyszerűen felemészt testet, lelket.

“Ha kíváncsiságból meg akarod vizsgálni, hogy mitől alakul ki benned harag, düh, akkor van egy esélye annak, hogy meg fogod érteni azt, ami kiváltja belőled az említett érzéseket.” – mondja a pszichoterapeuta.

A dühérzések ugyanolyan romboló hatásúak, mintha krónikus stressztől szenvednél. Ennek leküzdésében játszhat szerepet a következő 3 hatékony módszer, amelyet Alison Stone mindenkinek előszeretettel ajánl. Íme!

1. Vegyél mély lélegzetet

Sok dühös ember azt gondolja, hogy a legutolsó dolog, amit abban az állapotában tehet, ha mély lélegzetekre koncentrál. Pedig annak érdekében, hogy elszálljon a düh romboló hatása, le kell csuknod a szemed, számolj el magadban, lassan 10-ig, és közben vegyél mély lélegzetet. Ezzel képes leszel ellazítani a befeszülő izomzatodat, és az idegrendszered is lehiggad.

2. Próbáld ki a meditációt

Ha hosszútávú megoldást szeretnél, amellyel nem csak a dühödet tudod kontrollálni, de még az életedet is jobbá akarod tenni, akkor a megoldást a meditáció jelentheti.

“A meditáció segítségével növelheted a hálaérzetedet, és ezzel pozitívabb lehet az életszemléleted” – magyarázza a pszichoterapeuta, hiszen aki hálás minden pozitívumért, az nehezen válik dühössé.

3. Fordulj szakemberhez

A dühérzet egy természetes emberi érzés, ami időnként kialakulhat, a lényeg az, hogy nem szabad eljutni addig a szintig, amikor már ez káros hatással lesz a szervezetre. Alison Stone ezért mindenkinek azt tanácsolja, akit hatalmába kerített a düh és a harag, hogy keressen fel a pszichológust, terapeutát. Mert minél hamarább megszabadul valaki a haragtól, annál jobban fogja érezni magát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek